Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni na kompromise

Vladajuća koalicija usuglasila prijedlog ustavnih promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banskim dvorima poslijepodne je održan sastanak vladajuće koalicije na kojemu je dogovoren prijedlog ustavnih promjena koji će premijerka Jadranka Kosor sutra predložiti parlamentarnoj oporbi, ali sudionici sastanka nisu htjeli govoriti o detaljima prijedloga.

Saborski zastupnik SDSS-a i čelnik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac novinarima je ispred Vlade nakon sastanka izjavio da će premijerka ono što su usuglasili na današnjem sastanku predstaviti sutra oporbi i dodao da je vladajuća koalicija 'spremna da dođe do kompromisnog rješenja' oko biračkog prava dijaspore, kako bi se riješio preostali nedogovoreni element oko izmjena Ustava.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Na upit je li se koalicija približila stavu oporbe da se glasuje samo u diplomatskim i konzularnim predstavništvima, Pupovac je odgovorio da je preostalo još puno tehničkih momenata, da je jedan od njih i to pitanje, ali da za sada ne može govoriti o detaljima. O detaljima nije htio govoriti ni čelnik HSLS-a Darinko Kosor koji je kratko kazao da su svi članovi koalicije premijerki dali potporu. Smatra da je riječ o dobrom prijedlogu koalicije i da će dogovor biti postignut, ali o detaljima nije htio govoriti prije no što, kako je rekao, premijerka Kosor prijedlog ne predstavi oporbi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene