457454
457454
457454
457454
457454

VLADA U VUKOVARU Evo koje se odluke očekuju

  • , 17.11.2016., 14:12
  • Autor:
  • komentara

Vlada danas održava sjednicu u Vukovaru na kojoj će donijeti odluke iz različitih ministarskih resora kojima bi država trebala pomoći Gradu Heroju.

 
 
 
 
Vlada u Vukovaru (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Vlada u Vukovaru (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Na dnevnom redu je i prijedlog tehničkog rebalansa proračuna za ovu godinu. Prije sjednice su neki od ministara imali i druge aktivnosti.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić položio je vijence i zapalio svijeće na Memorijalnom groblju, a ministar zdravstva Milan Kujundžić je, uoči sastanka s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem te ravnateljima bolnica i domova zdravlja iz te županije, poručio da se zdravstveni sustav treba očuvati.

"Došao sam malo porazgovarati o problemima u bolnicama, Domovima zdravlja odnosno ustanovama i vidjeti što možemo napraviti za te ustanove", rekao je Kujundžić. 

Orepić je rekao da se s dubokim osjećajem poštovanja i iznimnom poniznošću došao pokloniti žrtvama i Vukovaru. "Sve što želim poručiti s ovoga mjesta jest - Neću vas iznevjeriti", rekao je Orepić.

Iz Vukovara se za Vijesti u 14 Nove TV javio i Andrija Jarak koji je najavio ključne odluke Vlade koje će se donijeti u Vukovaru. 

"Vlada bi danas trebala usvojiti četiri ključne stvari, izuzetno važne za daljnji razvoj Vukovara. Najvažnije je ustupanje državne imovine na korištenje gradu Vukovaru. Jednako tako, dovršetak izgradnje komunalnog pristaništa u vrijednosti devet milijuna kuna. Zatim, obnova Vodotornja za koju će Vlada izdvojiti 18 milijuna kuna, tako da se taj projekt zatvori s ukupno 32 milijuna i da se već sutra može početi s njegovom obnovom. I naravno, ne manje bitno, obnova infrastrukture", najavio je Jarak, podsjećajući i na najavu osnivanja vladinog ureda za Vukovar, o čemu se posljednjih dana puno govorilo. Upozorio je, međutim, da to zakonski nije moguće jer nitko ne može biti iznad funkcije gradonačelnika.

"Raspravljat će se i o aktualnoj političkoj situaciji u Vukovaru i kako unaprijediti te političke odnose, te preskočiti razmirice da ovaj grad napokon krene naprijed i da napokon bude ponos naše države, što očekuju svi građani Hrvatske", najavio je Jarak. 
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se