Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SREDSTVA ZA VODOTORANJ

VLADA U VUKOVARU Evo koje se odluke očekuju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada danas održava sjednicu u Vukovaru na kojoj će donijeti odluke iz različitih ministarskih resora kojima bi država trebala pomoći Gradu Heroju.

Na dnevnom redu je i prijedlog tehničkog rebalansa proračuna za ovu godinu. Prije sjednice su neki od ministara imali i druge aktivnosti.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić položio je vijence i zapalio svijeće na Memorijalnom groblju, a ministar zdravstva Milan Kujundžić je, uoči sastanka s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem te ravnateljima bolnica i domova zdravlja iz te županije, poručio da se zdravstveni sustav treba očuvati.

"Došao sam malo porazgovarati o problemima u bolnicama, Domovima zdravlja odnosno ustanovama i vidjeti što možemo napraviti za te ustanove", rekao je Kujundžić. 

Orepić je rekao da se s dubokim osjećajem poštovanja i iznimnom poniznošću došao pokloniti žrtvama i Vukovaru. "Sve što želim poručiti s ovoga mjesta jest - Neću vas iznevjeriti", rekao je Orepić.

Iz Vukovara se za Vijesti u 14 Nove TV javio i Andrija Jarak koji je najavio ključne odluke Vlade koje će se donijeti u Vukovaru. 

"Vlada bi danas trebala usvojiti četiri ključne stvari, izuzetno važne za daljnji razvoj Vukovara. Najvažnije je ustupanje državne imovine na korištenje gradu Vukovaru. Jednako tako, dovršetak izgradnje komunalnog pristaništa u vrijednosti devet milijuna kuna. Zatim, obnova Vodotornja za koju će Vlada izdvojiti 18 milijuna kuna, tako da se taj projekt zatvori s ukupno 32 milijuna i da se već sutra može početi s njegovom obnovom. I naravno, ne manje bitno, obnova infrastrukture", najavio je Jarak, podsjećajući i na najavu osnivanja vladinog ureda za Vukovar, o čemu se posljednjih dana puno govorilo. Upozorio je, međutim, da to zakonski nije moguće jer nitko ne može biti iznad funkcije gradonačelnika.

"Raspravljat će se i o aktualnoj političkoj situaciji u Vukovaru i kako unaprijediti te političke odnose, te preskočiti razmirice da ovaj grad napokon krene naprijed i da napokon bude ponos naše države, što očekuju svi građani Hrvatske", najavio je Jarak. 
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene