Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša računica

'Došlo je do kraja, više nemaju što uzeti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska se počela baviti važnim stvarima, a to je ekonomski plan premijerke. Oglasio se i guverner središnje banke Željko Rohatinski, koji je još prije 10 dana poručio je Vladi kako ih više neće pomagati, tj. kreditirati. No, što kažu sami građani?

Prosječna hrvatska peteročlana obitelj Schmidt iz Zagreba dala se u zbrajanje. Računicom nisu zadovoljni, a bit će manje i za kredit. ' Bez harača, s ovim povratom poreza, to su dvije rate, sigurno. Ako ne i pola treće', tvrdi Zlatko Schmidt. Lanjski povrat poreza od 4600 kuna sada mogu zaboraviti, a kada tome pridodaju ono što im Vlada daje kroz ukidanje kriznog poreza i manje stope poreznih razreda u minusu su 2100 kuna. 'Nije mi svejedno. Momentalno sam u situaciji da mi još kćeri nisu niti udane, niti našle posao, nego se školuju', tvrdi zabrinuti otac.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Do sada su koristili olakšice na kamate kredita prvog stana, životno osiguranje, dopunsko zdravstveno osiguranje kao i liječničke račune, a Vlada im to sada ukida. 'Imam osjećaj da se stalno uzima, a ništa se ne stvara, samo se uzima. To se mora podvući jednom i mislim da je to sada došlo do kraja. Evo, još ove godine se možda može uzeti tih povrata poreza, a druge godine? Mislim da se više i nema što uzeti', pita se Ljiljana, Zlatkova supruga. No, Schmidtovi se ne predaju. Uz pozdrav onima, koji su im opet uzeli, ta obitelj se nada da će novac biti uložen u stvaranje bolje budućnosti njihove djece.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene