Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

'Zviždačici' napokon satisfakcija

Vlada Vesni Balenović ponudila nagodbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznata hrvatska 'zviždačica', Vesna Balenović, odnijela je danas prvu pobjedu nakon gotovo 10 godina sudskog spora s državom. Vlada joj je naime, napokon ponudila nagodbu...

Podsjetimo, Balenović je od Ine 2001. dobila otkaz nakon što je ukazala na kriminal i korupciju u toj tvrtki, te je tužila državu zbog odluke hrvatskog pravosuđa koja je išla u korist Ini. Podsjetimo, sud u Strasbourgu je još u svibnju preporučio mirenje u sporu Balenović protiv Hrvatske, tj. preporučio da se u roku 12 tjedana nagodi s Balenović i obešteti ju zbog kršenja ljudskih i radnih prava. Vlada je, iako je čekala posljednji dan roka, ipak dala svoju ponudu.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić Sve objasnili Oglasio se USKOK: Komentirao je li Pleslić nudio nagodbu ako optuži Turudića i jesu li oni izvor spornih poruka Ilustracija Nagodba obitelji s hotelom Djevojka (19) umrla u hotelskom zamrzivaču, neki su detalji užasno bizarni: "Ne mogu shvatiti..."

'Smatram da mi je Vlada dala veliku satisfakciju, jedino ne znam hoće li kriminalci u Ini odgovarati jer ovo je tek prvi dio. Prvi dio je da sam dobila simboličnu naknadu u Strassbourgu a sada treba ići realna nagodba', kazala je Balenović.

Iz Vlada je pak, stiglo priopćenje da je pokušaj sklapanja nagodbe uobičajeni postupak pred Europskim sudom za ljudska prava, a detalje ne mogu otkriti jer je 'taj dio postupka povjerljiv'. Vlada će se, stoji u objašnjenju, očitovati nakon okončanja postupka, odnosno ako se postigne nagodba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene