Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protuteža

Vlada reže plaće 50 državnih dužnosnika agencija i ustanova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vladi se nakon povećanja plaća nekolicini ravnatelja državnih ustanova i agencija, pripremaju srezati iste ostalima. Ovog puta radi se o pedesetak čelnika drugih državnih agencija i ustanova.

Odluka je to s kojom će se Vlada pozabaviti na sjednici idućeg tjedna, točnije 17. siječnja. Prethodnom odlukom o povećanju plaća, Vlada je sebi napravila političku štetu, no ovom odlukom mogli bi istu ublažiti, obzirom da se radi o puno većem broju dužnosnika kojima se režu plaće.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće ZET auobusi Novo povećanje Radnicima u Zagrebačkom holdingu i ZET-u rastu plaće, a mijenjat će se i koeficijetni za vozače

>> Ljutiti građani Vladi na Facebooku: 'Imate li vi srama i obraza!?'

U oba slučaja, konačnu odluku donijet će Hrvatski sabor, koji sa zasjedanjem počinje 23. siječnja.

Uredbe koje bi Vlada trebala donijeti za osam dana, piše Novi list, najviše će pogoditi Antu Pezu, ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju jer će njegov koeficijent sa 5,27 biti snižen na 3,50, pa će mu ubuduće mjesečna plaća biti 17.880 kuna brutto, a ne kao dosad 26.923 kuna. Plaća će puno pasti i pomoćniku ravnatelja Središnjeg registra osiguranika, sa 21.763 na 12.772 kune.

Jednako loše će proći i načelnici sektora u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo i investicije. Manja plaća očekuje i ravnatelja Agencije za javno-privatno partnerstvo, past će mu s 23.245 na 17.880 kuna. Isto čeka i ravnatelje agencija za opremu pod tlakom, za regionalni razvoj te za reviziju sustava provedbe programa Europske unije. Njihove će se plaće smanjiti s 21.763 na 17.880 kuna.

S druge strane, neznatno će, primjerice, plaće biti srezane ravnateljima ispostava Državnog arhiva u sjedištima županija kao i ravnatelju Spomen područja Jasenovac. Koeficijenti im padaju s 2,55 na 2,50, a plaće s 13.027 na 12.772 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene