Obavijesti Video Pretražite Navigacija
imenovani državni tajnici

Vlada razriješila ravnatelja policije: v.d. ravnatelja policije Dražen Vitez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Republike Hrvatske u četvrtak je na zatvorenom dijelu sjednice na osobni zahtjev razriješila glavnog ravnatelja policije Marka Srdarevića, a privremenim glavnim ravnateljem policije imenovala Dražena Viteza iz reda sadašnjih zamjenika glavnog ravnatelja, najduže na šest mjeseci.

Na istoj je sjednici Vlada Željka Kraljičaka imenovala državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede, Tonči Glavina imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu turizma, a Tome Antičić državnim tajnikom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, priopćila je Vlada u četvrtak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasile se Hrvatske šume Danas je Svjetski dan šuma: Saznajte koliko Hrvatska ima prirodnih šuma, iznenadit ćete se Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

Vlado Prskalo i Lidija Kralj imenovani su pomoćnicima ministrice znanosti i obrazovanja, a Mirela Fučkar imenovana je pomoćnicom ministra pravosuđa.

Mirjana Vatavuk imenovana je glavnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Boži Zebi dana je ovlast za obavljanje poslova zamjenika državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, do imenovanja zamjenika državnog tajnika tog Središnjeg državnog ureda, temeljem provedenog postupka po provedenom javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci.

Razriješen je član Upravnog vijeća Agencije za obalni linijski pomorski promet Hrvoje Radovanić, a novim je članom, kao predstavnik Ministarstva financija, imenovan Zvonko Šakić.

Razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Državne škole za javnu upravu Mihovil Škarica te članica Upravnog vijeća Dragica Kovačić. Novom je predsjednicom imenovana Katica Prpić, a članicom Ivana Vukov.

Zdravka Miletić, Mile Perleta i Jozo Barišić imenovani su članovima, a Antonio Zorić zamjenskim članom Povjerenstva za rješavanje o žalbama prema Zakonu o poljoprivredi u području tržišnih standarda za voće i povrće, banane, te sustava certifikacije u sektoru hmelja, kao predstavnici Ministarstva poljoprivrede.

Slavko Tešija imenovan je predstavnikom Republike Hrvatske u Zajedničkom odboru za financijsku aktivu i pasivu, koji će obavljati poslove sukladno Aneksu C Ugovora o pitanjima sukcesije.

Vlada je donijela Zaključak kojim se Skupštini društva Hrvatske šume d.o.o. predlaže imenovanje Krunoslava Jakupčića za predsjednika Uprave te Ante Sabljića za člana Uprave, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, s obzirom da postupak odabira kandidata po javnom natječaju nije okončan, a ističe im mandat od šest mjeseci - i to predsjedniku Uprave 20. kolovoza 2017., a članu Uprave 17. srpnja 2017.

Donesen je zaključak kojim se Nadzornom odboru Hrvatske banke za obnovu i razvitak predlaže imenovanje Tamare Perko za predsjednicu Uprave, a Martine Jus za članicu Uprave, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, s obzirom da postupak odabira kandidata po javnom natječaju nije okončan, a ističe im mandat od šest mjeseci, i to 1. kolovoza 2017.

Također, donesen je Zaključak kojim se Nadzornom odboru društva Narodne novine d.d. predlaže imenovanje Lea Mršića za predsjednika Uprave, a Zlatka Hodaka i Roberta Hirca za članove Uprave, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, navodi se u priopćenju sa zatvorenoga dijela 50. sjednice Vlade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene