Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Linić: Mnogo je toga bilo skriveno i gurnuto pod tepih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Govoreći o prihodima i rashodima u prvih 6 mjeseci ove godine, ministar financija Slavko Linić rekao je kako su prihodi manji od planiranih, a rashodi veći nego u istom razdoblju prošle godine.

Bitnih promjena u prvih šest mjeseci što se tiče prihoda nema, iako su nešto manji nego što je bilo zacrtano, rekao je ministar financija Slavko Linić. Što se pak tiče rashoda, oni su veći za pet milijardi kuna nego što su bili prošle godine, izvijestio je ministar. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Sjednica Vlade Plenković: "Predlažemo Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika" Slika nije dostupna Odluka Vlade Autoceste idu u koncesiju na razdoblje od 30 do 50 godina

Dodaje kako je u prvih šest mjeseci rast prihoda od PDV-a bio sedam posto.

'Deficit je 11,4 milijarde kuna, a to je 3,4 posto BDP-a, iako je plan bio 3 posto', rekao je Linić.

'Rashodi nisu rezultat lošeg rada Vlade'

'Nakon godina recesije i negativnog kretanja BDP, rashodima koji rastu, mnogo je toga bilo skriveno i gurnuto pod tepih i sve to utječe na povećanje rashodovne strane, sada se želimo obračunati sa svime što vrši negativne utjecaje na gospodarstvo. Povećani rashodi nisu rezultat lošeg rada Vlade već želje da se obračunamo s onim što stvara negativan utjecaj na gospodarstvo', rekao je Linić.

Referendum o braku

Na dnevnom redu Vlade bilo je Izvješće o provedbi provjere broja i vjerodostojnosti potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje referenduma Građanske inicijative 'U ime obitelji'.

Ministar uprave Arsen Bauk je rekao kako je provedena procjena vjerodostojnosti potpisa te je zaključeno kako je ukupan broj vjerodostojnosti potpisa, nakon provjere na uzorku, između 665.995 i 701.902 te će o tome biti izvješten Sabor.

Zakon o prostornom uređenju, gradnji i građevinskoj inspekciji

Na dnevnom redu bili su prijedlozi zakona o prostornom uređenju, zakona o gradnji i zakona o građevinskoj inspekciji. Ta su tri zakona okosnica velike reforme sređivanja stanja u prostoru, a zamijenit će postojeći Zakon o prostornom uređenju i gradnji koji se u nekim važnim točkama pokazao teško provedivim i nedorečenim.

>>Država kreće u lov na LAŽNE invalidske mirovine

Novi se zakoni donose radi ubrzanja procesa i njihove transparentne provedbe kako bi se smanjio prostor za nepravilnosti i manipulacije, ističu iz Vlade. (V.Š. / I.D. /Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene