Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvoreni dio sjednice

Vlada prihvatila stajalište za sastanak Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zatvorenom dijelu 15. sjednice Vlade RH u srijedu je prihvaćeno stajalište za sastanak Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA), koji će se održati u četvrtak, 21. travnja.

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će RH tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista prethodno ne objavljuju.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković o izbacivanju srpskog diplomata: "Reagirali smo na jedini način na koji smo mogli" Premijer Andrej Plenković Tražio deportaciju Plenković o zatvorenim hrvatskim navijačima: "Nije realno da su svi jednako odgovorni za nered"

Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati RH. Vlada RH će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade RH u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o hrvatskim stajalištima, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor.

Utvrđen je i odgovor RH na Pismo službene obavijesti od 26. veljače 2016. godine br. 2016/2008, u vezi s očuvanjem prirodnih staništa i dvije faune i flore. Odgovor koji je Vlada utvrdila bit će proslijeđen Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.

RH se očitovala i na zahtjev za prethodnu odluku u predmetu pred Sudom Europske unije br. C-686/15. Sadržaj očitovanja podnesenih u sudskom postupku pred Sudom Europske unije prije objave presude suda javno se ne objavljuje.

Vlada RH također se očitovala Ustavnom sudu RH na zahtjeve i prijedloge za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske Zakona o dopuni Zakona o nadzoru državne granice (NN, 27/16) i Zakona o dopuni Zakona o obrani (NN, 27/16). Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedene zahtjeve i prijedloge, a cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Vlada Republike Hrvatske je razmatrala izvršenje plana zakonodavnih aktivnosti u II. kvartalu 2016..

Što se tiče kadrovskih pitanja, Luko Vuletić razriješen je dužnosti pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture. Novim pomoćnikom ministra imenovan je Marijo Klement.

Ivan Grujić razriješen je dužnosti člana Zajedničkog međuvladinog mješovitog povjerenstva za provedbu Sporazuma između Vlade RH i Vlade Republike Slovenije o uređenju vojnih groblja. Novim članom imenovan je Stjepan Sučić.

Nikolina Ptiček razriješena je dužnosti članice Odbora za standarde financijskog izvještavanja, a novom članicom imenovana je Mladenka Karačić. Također, Nikolina Ptiček razriješena je dužnosti članice Odbora za javni nadzor revizije, a novom je članicom imenovana Danijela Stepić.

Dražen Kurečić razriješen je dužnosti zamjenika člana Međunarodne komisije za sliv rijeke Save, a novom zamjenicom člana imenovana je Elizabeta Kos.

Dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog vijeća Državne ergele Đakovo i Lipik, Dragutin Bodakoš, Blaženka Mičević, Sanja Bježančević i Vlado Lađarević, razriješeni su dužnosti. Novim predsjednikom imenovan je Tomislav Kiš, a članovima Robert Spajić, Antun Kostelić i Josip Mihaljević.

Ankica Paun Jarallah razriješena je dužnosti ravnateljice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Vršiteljem dužnosti ravnatelja, do okončanja javnog natječaja za imenovanje novog ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, imenovan je Ante Lončar.

Dario Baron razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Novim članovima, koji se imenuju na prijedlog ministra nadležnog za rad, imenovani su Ante Vučić i Dorica Nikolić.

Miroslav Budimir imenovan je povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika Grada Vrgorca, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene