Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije se očitovala o "Za dom spremni"

Vlada prekršila Poslovnik Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako se Vlada nije očitovala o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade ''radi nečinjenja Vlade u vezi s učestalom zlouporabom ustaškog pozdrava Za dom spremni'' do roka u srijedu, prekršen je Poslovnik Sabora.

Banskim dvorima rok je za to istekao u srijedu, ali ostala im je mogućnost da mišljenje o interpelaciji usvoji na jučerašnjoj sjednici. No, ni to se nije dogodilo.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Čelnik SDP-a Peđa Grbin Sasuo po Plenkoviću Grbin na posljednjem skupu: "U srijedu birate između korupcije i laži i Rijeke pravde, trećeg nema"

Prekršen je članak Poslovnika kojim se propisuje da je ''Vlada obvezna, povodom interpelacije, dostaviti predsjedniku Sabora, najkasnije u roku od 15 dana od dana primitka interpelacije, izvješće s mišljenjima i stajalištima povodom interpelacije''.

Tadašnji predsjednik Sabora Božo Petrov je ovaj dokument dostavio Vladi 2. svibnja, nakon što ga je SDP 20. travnja poslao u proceduru.

''Možda će premijer Plenković reći da ga, poput mnogih stvari, niti saborski Poslovnik ne impresionira'', komentirao je potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, koji je autor interpelacije.

Poslovnik, kaže on, dopušta da zastupnici raspravljaju o interpelaciji premda Vlada o njoj ne da mišljenje, ali smatra da je Plenković trebao postupiti drukčije.

''Ako postoji interpelacija o radu Vlade, logično je da se Vlada o tome očituje. Naročito što u Poslovniku Sabora piše da joj je to obveza. Na našu interpelaciju vezanu za najavljenu renacionalizaciju Ine i privatizaciju HEP-a Vlada je početkom veljače dala mišljenje u propisanom roku. Čini se da je Plenkoviću "Za dom spremni" politički osjetljivija tema nego Ina'', rekao je Grbin za Novi list.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene