Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predložen Zdravko Zrinušić

Vlada predložila smjenu Vojkovića s čela C. osiguranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada danas je predložila Nadzornom odboru Croatia osiguranja d.d. razrješenje dosadašnjeg predsjednika Uprave Hrvoja Vojkovića te člana Uprave Damira Mihanovića, a za novog predsjednika Uprave najvećeg hrvatskog osiguravatelja predložila je Zdravka Zrinušića.

Zrinušić sada obavlja dužnost zamjenika predsjednika Uprave Štedbanke d.d. i ima bogato iskustvo u financijskom i osiguravateljskom sektoru, navodi se u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade. Sjednica Nadzornog odbora Croatia osiguranje, prema najavama iz te tvrtke objavljenim u srijedu na Zagrebačkoj burzi, održat će se u ponedjeljak, 22. veljače.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Slika nije dostupna Odluka Nadzornog odbora CO: Smijenjeni Vojković i Mihanović

O smjeni Vojkovića mediji nagađaju već neko vrijeme, a u srijedu, 17. veljače, najavio ju je i ministar financija, ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja Ivan Šuker.

Šuker: Mislim da su sankcije nepohodne

Nakon svega svega što se događa u Croatija osiguranju, velike štete koju su Vojković i Mihanović nanijeli mislim da su sankcije neophodne, rekao je tada Šuker.

Hrvoje Vojković na čelu je Croatia osiguranja od srpnja 2004. godine, a ponovo ga je na tu funkciju Nadzorni odbor Croatia osiguranja imenovao u srpnju 2009. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene