Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Racionalizacija državne uprave

Vlada predlaže ukidanje Financijske policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada predlaže ukidanje Financijske policije jer se poslovi preklapaju s drugim nadzornim službama.

Osnovna zadaća Financijske policije bila je financijski nadzor, pri čemu su se njezine nadležnosti preklapale s nadležnostima Porezne uprave, Carinske uprave i Financijskog inspektorata.

U sklopu racionalizacije državne uprave, Ministarstvo financija odlučilo je stoga ukinuti tu službu i preuzeti njezine poslove, rekao je ministar financija Slavko Linić, napominjući da će dio zaposlenih biti preraspoređen i stavljen na raspolaganje u Vladu.

Na sjednici je također osnovano povjerenstvo za izradu nove strategije nacionalne sigurnosti, budući da se u proteklih 10 godina, koliko je prošlo od izrade sadašnje strategije, mnogošto promijenilo u Hrvatskoj i njezinoj okolini.

Hrvatska je u međuvremenu postala članicom NATO saveza te je pred ulaskom u EU pa treba koncipirati strategiju nacionalne sigurnosti na nov, moderniji način, rečeno je na sjednici. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Linićev pomoćnik Kakve su veze Šegenovih s kadrovima u policiji i Ministarstvu financija? Slika nije dostupna Aukcija trezorskih zapisa Prvo u ovoj godini: Vlada nas zadužila za još 675 milijuna kuna

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene