Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisan ugovor sa ZAIC-om

Zračna luka Zagreb u ruke Francuzima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada RH danas je potpisala Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb sa Zagreb Airport International Company Limited.

Kako je izviješteno iz Vlade Ugovor je potpisan u nazočnosti premijera Zorana Milanovića između zamjenika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenka Antešića i glavnog izvršnog direktora Zagreb Airport International Company Limiteda (ZAIC) Christophea Petita.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

>> Pleso: Francuzi će promet dignuti s 2 na 5 milijuna putnika

Nakon realizacije investicije glavna pista će se i dalje upotrebljavati, no moderna zgrada terminala niknuti će 500 metara od stare zgrade koja će se koristiti za druge namjene. U slučaju da požele izaći iz koncesije morati će platiti visoke penale a objekt će ostati Hrvatskoj. Završetak gradnje nove Zračne luke predviđen je do 2015.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene