Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvojezične ploće

Vlada podnijela zahtjev za ocjenu ustavnosti izmjena vukovarskog statuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada Republike Hrvatske je podnijela zahtjev za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom članka 22. Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Vukovara te članka 1. točke 1. Odluke Općinskog vijeća Općine Čačinci o izmjeni naziva imena ulica u naselju Slatinski Drenovac.

Što se tiče očitovanja Ustavnom sudu o Prijedlogu za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom, članka 42. Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, budući da su članovi Vlade u značajnom broju ujedno i članovi političke stranke koja je podnositelj tog Prijedloga, Vlada smatra da bi se moglo postaviti pitanje sukoba interesa članova Vlade prilikom odlučivanja o očitovanju Ustavnom sudu u vezi s Prijedlogom, te se Vlada iz tih razloga neće očitovati.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

Vukovar proglašen mjestom POSEBNOG pijeteta!

U Hrvatski sabor upućen je na donošenje prijedlog odluke o razrješenju dosadašnjeg člana Vijeća za elektroničke medije Zdenka Ljevaka, na osobni zahtjev, s danom 31. prosinca 2013. godine i također, prijedlog odluke o imenovanju Mirjane Rakić novom članicom i predsjednicom, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu.

Također, Vlada je dala odgovor na tužbu Upravnom sudu u Zagrebu u sporu radi imenovanja državne službenice, a također je dala ovlast Borisu Miloševiću, pomoćniku ministra uprave, za zastupanje u navedenom postupku pred Upravnim sudom.

Nadalje, dala je odgovor na tužbu navedenom sudu u sporu radi razrješenja državnog službenika te isto tako dala ovlast Borisu Miloševiću za zastupanje u navedenom postupku.

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskih rješenja sporova. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja je klasificirani podatak, stoga nismo u mogućnosti objaviti ovu točku u cijelosti.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima RH preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima, pa je dosadašnja članica Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice Andreja Milić razriješena te je Ivana Vargašević Čonka imenovana novom članicom, kao predstavnica Ministarstva financija.

Na osobni zahtjev, Nada Čavlović Smiljanec razriješena je dužnosti članice Sanacijskog vijeća Opće bolnice Virovitica te je Mira Rodeš imenovana novom članicom, kao predstavnica Ministarstva financija.

Temeljem novog Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja Ljubica Đukanović, Jasminka Katić-Bubaš i Marija Pećanac imenovane su predstavnicama Vlade RH u Zajedničkom povjerenstvu za tumačenje navedenog Kolektivnog ugovora. Zamjenice predstavnica su Darija Šimić, Ksenija Dugi i Asja Levickij. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene