Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čiste zemlju od otpada

Vlada počela s velikom 'čistkom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Milanović i članovi Vlade su jutros počeli s velikom akcijom čišćenja Hrvatske.

Najveća ekološka akcija Zelena čistka započela je jutros u organizaciji Udruge Žmergo. Tijekom dana očekuje se uključenje 30 000 volontera, a jutros su u Zagrebu (lokacija Retkovci III) već čistili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te premijer Zoran Milanović s članovima Vlade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

>> 'Let's do it!': I Hrvatska se pridružuje najvećoj svjetskoj akciji čišćenja okoliša!

Na ovoj lokaciji prisustvovali su Mirando Mrsić, ministar rada i socijalnog sustava, Mirela Holy, ministrica prirode i zaštite okoliša te Orsat Miljenić, ministar pravosuđa.

Kampanja "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš", koja se provodi u sklopu globalnog pokreta "Let's do it!" i svjetske akcije "World cleanup 2012." najveća je akcija čišćenja nepravilnih odlagališta otpada, a Hrvatska će se ovoj međunarodnoj akciji pridružiti prvi put.

Akciji koja je 2008. godine pokrenuta u Estoniji do sada se pridružila čak 91 zemlja. Svjetska iskustva pokazuju da volonteri u samo jednome danu mogu očistiti otpad za koji bi državi trebalo nekoliko godina i milijuni eura.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene