Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj pregovora

Otkrivamo: Vlada otkazuje kolektivni ugovor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri će ovoga tjedna dobiti konkretne zadatke i rokove, a nakon najava, čini se da je pregovorima Banskih dvora i sindikata javnih službi došao kraj. Vlada otkazuje kolektivni ugovor koji je potpisan dan prije lokalnih izbora prošle godine.

Banski dvori ovoga će tjedna, kako doznaje Nova TV, sindikatima i službeno priopćiti kako novca nema. Vlada otkazuje kolektivni ugovor koji je potpisan dan prije lokalnih izbora prošle godine. Novca u državnoj blagajni više nema, barem ne za božićnice i regrese. Premijerka je to naznačila još krajem godine.

Pročitajte i ovo Stjepan Topolnjak Novi dodatak Postignut dogovor Vlade i sindikata: Rastu plaće, božićnica 300, a uskrsnica 100 eura Slika nije dostupna Pregovori s Vladom Sindikati se ne žele odreći božićnica i regresa

Pitali su je boji li se da će joj sindikati puhati za vratom. 'Ne, ja se ničega ne bojim, a još manje bilo kakvog puhanja,' bio je premijerkin odgovor. Možda baš zato prvi su na redu sindikati, točnije 240 tisuća zaposlenih u javnim i državnim službama. Ukidanjem regresa i božićnica Vlada planira uštedjeti 640 milijuna kuna.

'A sindikati, ja sam sigurna, razumiju trenutak u kojem se Hrvatska nalazi. Trenutak je težak, ali svi zajedno imamo znanja i snage i možemo sve savladati,' bila je rekla premijerka. Nakon sindikata, sljedeće su na redu javne tvrtke sa 65.000 zaposlenih i njihovi regresi i božićnice. Iako je od njihovih tužbi još nedavno država strahovala.

Vlada se ipak domislila. Tužbama javnih tvrtki i njihovih zaposlenika doskočit će izmjenama Zakona o radu. Za kolektivne ugovore više nema nade. Novi ugovori potpisivat će se u bolja vremena, ako i kada dođu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene