Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada odredila članove povjerenstva za rješavanje sporova sa Slovenijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada RH na sjednici u četvrtak donijela odluku o osnivanju hrvatskog dijela Mješovitog hrvatsko-slovenskog povjerenstva za utvrđivanje neusuglašenih točaka na granici između RH i Slovenije te o osnivanju hrvatskog dijela Mješovitog hrvatsko-slovenskog povjerenstva za pripremu okvira o podnošenju spora oko razgraničenja između RH i Slovenije pred međunarodno tijelo, priopćila je Vlada.

Voditelj hrvatskog dijela Mješovitog hrvatsko-slovenskog
povjerenstva za utvrđivanje neusuglašenih točaka na granici između Hrvatske i Slovenije bit će Željko Bačić, ravnatelj Državne geodetske uprave. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Članovi povjerenstva su načelnik u Državnoj geodetskoj upravi Franjo Varga, načelnici u Ministarstvu unutarnjih poslova Branko Bolanča i Vjekoslav Majić, Dragan Medvedović s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Andreja Metelko-Zgombić, glavna pravna savjetnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija te Zoran Bradić, načelnik u MVPEI-u.

Povjerenstvo će sudjelovati u radu Mješovitog hrvatskog-slovenskog povjerenstva na utvrđivanju neusuglašenih točaka na granici između Hrvatske i Slovenije, u cilju izrade prijedloga sadržaja predmeta spora između dviju zemalja koji će biti podnesen na rješavanje međunarodnom tijelu.

Za vrijeme rada Povjerenstva njegovi članovi ne mogu istupati u javnosti i iznositi pojedinosti o radu, navodi se u odluci Vlade.

Na istoj sjednici donijeta je i odluka o osnivanju hrvatskog dijela Mješovitog hrvatsko-slovenskog povjerenstva za pripremu okvira o podnošenju spora oko razgraničenja

između Republike Hrvatske i Republike Slovenije pred međunarodno tijelo.

To će povjerenstvo voditi akademik Davorin Rudolf, savjetnik
ministrice u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. 

Članovi su akademik Vladimir Ibler, Davorin Lapaš s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Andreja Metelko-Zgombić, glavna pravna savjetnica u MVPEI-u, Irena Andrassy, pravna savjetnica u MVPEI-u, Maja Seršić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Zoran Bradić, načelnik u MVPEI-u.

Povjerenstvo će sudjelovati u radu Mješovitog hrvatskog-slovenskog povjerenstva za pripremu okvira kojim će se od međunarodnog tijela zatražiti određivanje smjera protezanja granice na moru između Republike Hrvatske i Republike Slovenije, kao i granice na kopnu na određenim neusuglašenim točkama koje će se prethodno precizno
odrediti. 

Članovi također ne mogu istupati u javnosti do okončanja
rada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene