Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladina vila

Mesić će ipak na Hvar: Odobreno mu ljetovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je odobrila molbu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića da ljetovanje provede u Vladinoj vili na Hvaru.

Tradicionalno, Mesić se i ovoga ljeta vraća na Hvar. No prije nekoliko dana ni sam nije bio siguran hoće li Vlada odobriti njegovu molbu da ljetuje u državnoj rezidenciji. U Vladinom pravilniku koji određuje tko može koristiti državne rezidencije bivši se predsjednik ne spominje. Ipak, Vlada je Mesićevu molbu odobrila, po sljedećem cjeniku: Noćenje u takozvanoj Bakarićevoj vili na Hvaru, za apartman stoji 250, a za sobu 150 kuna. Mesić je ljetovanje dužan platiti iz vlastitog džepa.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

S Mesićem, tradicionalno, na Hvar ide uživati i njegova obitelj, a s bivšim predsjednikom u paketu dolazi i osiguranje. Za apartman i dvije sobe, koje je Mesić zatražio u molbi, od 1. do 28. kolovoza, točnije 26 noćenja, Mesić će Vladi platiti 14.300 kuna.

Ovakva odluka Vlade svojevrsni je presedan. Ni Zakon o bivšem predsjedniku, ni Vladini pravilnici ne reguliraju pitanje korištenja državnih rezidencija od strane bivšeg predsjednika. Po toj bi logici i svaki bivši državni dužnosnik, pa čak i svaki građanin Hrvatske mogao zatražiti korištenje vladinih Vila na moru. No ipak biti bivši predsjednik donosi sa sobom određene povlastice pa i one koje nisu propisane zakonima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene