Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve ostalo je neobavezno

Popijač ljut: Vlada odlučuje o cijeni struje i grijanja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Đuro Popijač izjavio je uoči sjednice Odbora za rad i socijalno partnerstvo kako Vlada donosi odluku o povećanju cijena električne energije i grijanja, a do tada je sve ostalo neobavezno.

Hrvatska energentska regulatorna agencija (HERA) nadležna je za reguliranje tarifnih sustava energetskih subjekata, te ona ocjenjuje i regulira cijelo tržište na razini potrošnje, proizvodnje i transportnih sustava električne energije, plina i toplinskog sustava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skuplje gorivo Hoće li Vlada reagirati na rast cijena goriva? Čak pola cijene ide državi! Slika nije dostupna Još jedna kritika Popijač: Vlada pere ruke od gorućih gospodarskih problema

>> Cijena struje narast će za 50 posto

No, nije logično da na internetskim stranicama to mišljenje osvane prije nego što o tomu, tvrdi, Ministarsto gospodarstva bude obaviješteno. Mišljenje, naime, kaže Popijač, može i ne mora biti prihvaćeno, a konačnu odluku donosi Vlada. HERA mora postojati kako bi regulirala taj sektor, ali mora poštivati hijerarhiju prije iznošenja u javnost, zaključio je Popijač. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene