Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Usprkos medijskim pisanjima

'Vlada od MOL-a nije dobila suglasnost za objavu glavnog ugovora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva opovrgnulo je pojedine medijske napise po kojima Vlada RH nije voljna javno objaviti Glavni ugovor o plinskom poslovanju potpisan između MOL-a i Vlade RH iz 2009., iako je od MOL-a za tu objavu dobila potrebnu suglasnost.

'Nije točno da Vlada RH ne želi objaviti navedeni Ugovor. Također, nije točno niti da je MOL Vladi RH dostavio potrebnu suglasnost za tu objavu', ističe se reagiranju Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i dodaje da im je MOL dostavio informaciju o davanju preliminarne suglasnosti za objavu Ugovora, ali s jasnim ograničenjima vezanim za objavu teksta u cijelosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

>> 'Vlada treba izvršiti pritisak na MOL zbog Ine'

Pored toga, navodi se dalje u priopćenju, MOL jasno daje do znanja da se odriče bilo kakve odgovornosti za eventualnu štetu koja bi mogla nastati prema trećima, tj. svu odgovornost za objavu snosila bi Vlada RH. Vlada RH ne može pristati na takva ograničenja i čim od MOL-a dobije potpunu suglasnost za objavu navedenog Ugovora, osobito u pogledu odgovornosti za štetu, Vlada RH će Ugovor i objaviti, stoji na kraju priopćenja iz Ministarstva gospodarstva.(HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene