Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi zakon sve će ubrzati

Vlada očekuje milijardu i 400 milijuna kuna od privatizacije državne imovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goran Marić dobio je Ministarstvo, a s njim i stari problem zapuštene i neiskorištene državne imovine.

Vlada očekuje milijardu i 400 milijuna kuna od privatizacije, a Marić ne želi otkriti - koliko je država dosad zaradila. Tek uvjerava - plan neće podbaciti!

Pročitajte i ovo Načelnica Općine Punitovci Jasna Matković (Foto: Dnevnik.hr) vlasništvo države Država poklonila - selo Krndiju: "Mještani Krndije više nisu ni na nebu ni na zemlji, danas su svoji na svome" Zarada od državne imovine (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zadovoljan zarađenim Podbacila zarada na državnoj imovini, ministar Marić: "Ide sporije, ali su postignute puno veće cijene"

Nekad vojarna. No, bude li investitora, hotel na Visu s najmanje četiri zvjezdice. ''Dosad smo imali ih četvero zainteresiranih. Pravi se visibility studija koliko će biti isplativo i mislim da između njih imamo stvarno zainteresiranih'', rekao je Ivo Radica, gradonačelnik Visa iz redova HDZ-a.

Ovo nije prvi put da država traži ulagače za Češku vilu. Daje koncesiju na 50 godina. Očekuje i milijunsku zaradu.

I u Petrinji državna imovina propada u centru grada. Hoće li se ostvariti vladin plan privatizacije - Marić tek šturo odgovara: ''O tim stvarima se javno ne govori, naime, ako se špekulira što će se prodavati i kada će se prodavati onda nastupaju špekulanti''.

Na prodaji su i dionice u 10-ak tvrtki. Stanovi, pašnjaci, voćnjaci. Bivši šef DUUDI-ja Mladen Pejnović misli da, uz brži tempo, imaju vremena ostvariti plan.

''Ne bi trebalo zaboraviti potrebe dokapitalizacije Poštanske banke. Isto tako, pitanje Petrokemije treba rješavati brzo i odlučno'', kaže Pejanović.

I Oreškovićeva vlada imala je isti cilj - na državnoj imovini na godinu zaraditi milijardu i 400 milijuna kuna. No, uspjela je tek do trećine novca. Ministarstvo priprema i zakon, koji bi ubrzao prodaju imovine, ali i Mariću dao veće ovlasti. Za vladin plan privatizacije, ima tek pet mjeseci.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene