Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Banski dvori

Plenković o gužvama na granici: "Ovakva provedba uredbe je neodrživa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila prijedlog zakona o državnim potporama.

Vlada će na otvorenom dijelu sjednice, između 26 točaka dnevnog reda, odlučivati i o konačnom prijedlogu zakona o državnim potporama, kojemu se dodaju odredbe o transparentnosti potpora te dopunjuju odredbe koje se odnose na registar potpora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 300 milijuna kuna Vlada dala državna jamstvu Đuri Đakoviću: ''Ovom odlukom dajemo šansu tvrtki'' Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade (Foto: Dnevnik.hr) sjednica vlade Premijer Plenković o pokušaju ulaska vojske Srbije citirao Pavla Vuisića iz ''Ko to tamo peva''

Na dnevnom redu je i prijedlog nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020. godine i nacrt prijedloga strategije prostornog razvoja Republike Hrvatske.

Tijek sjednice Vlade pratite u nastavku:

10:35 Usvojen je nacrt prijedloga strategije prostornog razvoja Republike Hrvatske

"Cilj Strategije prostornog razvoja RH je ostvarivanje prostornoga uređenja u skladu s našim gospodarskim, društvenim  i kulturnim razvojem", kazao je Plenković.

10:14 Prihvaćen je prijedlog nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020. godine te nacrt konačnog prijedloga zakona o procjeni učinaka propisa.

"Skraćeni je rok procjene učinka sa 60 na 30 dana", kaže Plenković.

10:11 Plenković je komentirao i situaciju u Agrokoru.

"Mislim da povjerenik dobro radi svoj posao. Radnici su primili plaće, sustav generira nove prihode, u diplomatskoj komunikaciji Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo gospodarstva i veleposlanstva u susjednim zemljama, gdje također postoji dijelovi Agrokorove kompanije, pojasnili su susjednim državama o čemu se radi i koji je smisao i cilj izvanredne uprave. Ono što čvrsto očekujemo, bez dilema, to je poštovanje vlasništva i prava vlasništva", kazao je premijer.

10:10 Osvrnuvši se na odluku švicarskog saveznog suda od 12. travnja, koji se tiče dijela hrvatskog zahtjeva za suspenzivnim učinkom, Plenković je ponovio da je on od strane suda odbijen.

"Dakle, to nije bila odluka koja se odnosi na sami meritum osnovanosti žalbe, već isključivo na ovaj dio suspenzivnog učinka. Obavit ćemo konzultacije s odvjetnicima i dogovoriti sljedeće korake glede te teme", rekao je Plenković.

10:07 "Iza nas je uskrni vikend. Imali smo poteškoće u prometu zbog strožih provedbi schengenskih kontrola. Veliki redovi izazvali su nezadovoljstvo. U pismo Junckeru jasno smo artikulirali problem. Ovakva provedba uredbe je neodrživa i neprihvatljiva. Nastojat ćemo u dijalogu sa Slovencima da i oni pređu na režim kontrole kao i mi", kazao je Plenković na početku sjednice.

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene