Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica

Vlada o strategiji borbe protiv siromaštva, poticajima za stambenu štednju, brodogradnji...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strategija borbe protiv siromaštva, poticaji za stambenu štednju i brodogradnja neke su od točaka s današnje sjednice Vlade.

Na otvorenom dijelu današnje sjednice Vlada je raspravljala o 30 točaka dnevnog reda, a neke od tema bile su brodogradnja, poticaji za stambenu štednju i strategija borbe protiv siromaštva.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera"

Najbolja borba protiv siromaštva je zapošljavanje, rekla je ministrica Milanka Opačić govoreći o 8. točki dnevnog reda, a to je Prijedlog programa provedbe Strategije borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u Republici Hrvatskoj (2014. - 2020.), za razdoblje od 2014. do 2016. godine.

'Milsim da ćemo pomoći smanjivanju siromaštva i s otpisom duga ljudima blokiranim duže od godinu dana', rekla je Opačić.

'Samci su najrizičnija skupina, socijalnu naknadu podigli smo za 200kn. Sredinom siječnja donijet ćemo odluku i sve parametre za otpis dugova', objasnila je.

Govoreći o Prijedlogu odluke o iznosu državnih poticajnih sredstava za stambenu štednju prikupljenu u 2015. godini ministar financija Boris Lalovac rekao je kako državna poticajna sredstva za stambenu štednju u 2015. iznose 4,9%; maksimalno 245 kn po štednji.

Prijedlog odluke o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda prijavljenih do 31. kolovoza 2014. godine u Republici Hrvatskoj bio je 10. točka dnevnog reda.

'Odobravamo 35 milijuna kuna za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda u 2014. za 16 gradova i 87 općina', rekao je ministar Lalovac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene