Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladin ured odnosa s javnošću

'Nismo zabranili dječje darove i božićnice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladin Ured za odnose s javnošću priopćio je kako Vlada RH nije zabranila dječje darove i božićnice te da su 'neki mediji prenijeli lažne tvrdnje pojedinaca s internetskih foruma, koje se odnose na prošlotjedni Zaključak Vlade RH o zabrani kupovine prigodnih darova i organizacije domjenaka u povodu nadolazećih blagdana'.

'Zaključkom Vlade RH od 14. studenoga 2008. godine svim korisnicima državnog proračuna kao i trgovačkim društvima u državnom i pretežito državnom vlasništvu naloženo je provođenje mjera štednje. U tu je svrhu zabranjeno kupovanje prigodnih poslovnih darova kao i održavanje prigodnih domjenaka u tijelima javne uprave i tvrtkama u državnom ili pretežito državnom vlasništvu u povodu Božićnih i novogodišnjih blagdana. Sredstva predviđena za te namjene ne mogu se preraspodijeliti za druge rashode', navodi u priopćenju Ured za odnose s javnošću Vlade RH.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

>> Svjetski mediji u čudu: Sanader ukinuo Božić!

>> Zamrzavanje rasta plaća, ukidanje darova za Božić...

Vladin Ured također ističe kako 'spomenuta odluka ni u kojem smislu ne ograničava ili zabranjuje, odnosno ima bilo kakve veze s podjelom Božićnih darova za djecu, isplatom božićnica ili drugih prigodnih blagdanskih darova predviđenih kolektivnim ugovorima'.

'Jasnu i nedvosmislenu Odluku Vlade RH pojedinci na internetskim portalima i forumima, a što je prenio i dio javnih medija, prikazuju lažno i tendenciozno', stoji su priopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade RH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene