Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čobanković poručio

'Vlada neće odustati od Zakona o ništetnosti i Deklaracije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Petar Čobanković izjavio je kako Vlada RH neće odustati o Zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše SFRJ, bivše JNA te Republike Srbije kao i od donošenja Deklaracije o nekim pitanjima suradnje pravosudnih tijela Republike Hrvatske i Republike Srbije.

'Imat ćemo kvorum u Hrvatskom saboru za donošenje toga zakona i deklaracije. Griješe svi oni koji govore da to nije dobar potez', naglasio je Čobanković na konferenciji za novinare održanoj kao odgovor HDZ-a na predstavljanje Plana 21 Kukuriku kolacije, koje je upriličeno također danas u Vukovaru.

Ministar Čobanković je istaknuo kako Vlada RH ne može sjediti skrštenih ruku dok dolaze optužnice iz Srbije već mora pokušati zaštiti hrvatske branitelje od daljnjih progona i suđenja.

Komentirajući predizborni Plan 21 Kukuriku koalicije u dijelu koji se odnosi na razvoj poljoprivrede i regionalnog razvoja, ocijenio je kako je SDP, kada je s koalicijskim partnerima od 2000. do 2003. godine bio na vlasti, u potpunosti zanemario Vukovarsko-srijemsku županiju.

Potpredsjednik županijskog HDZ-a i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić ustvrdio je da se program Kukuriku koalicije u oblasti poljoprivrede i regionalanog razvoja sastoji 'od svega onoga što HDZ već provodi'.

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna kazao je da u posljednje dvije godine otkako je na vlasti SDP-ov gradonačelnik Željko Sabo, u Vukovar nije došao niti jedan investitor kojega je doveo SDP a, te da aktualna vlast provodi isključivo projekte koje je HDZ pripremio kada je obnašao vlast u gradu. (Hina)

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Imperativ je djelovati Milanović u novoj borbi, situacija je poprimila eksplozivne razmjere! "Nema više vremena za gubljenje i kompromise" Aleksandar Vučić Delikatna situacija Što će reći Kremlj? Srbija usvojila deklaraciju o "neopravdanoj vojnoj invaziji" Rusije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene