Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBNOVLJIVI IZVORI

''Iskustvo nas uči da ono što sami ne proizvedemo, slobodno - uvezemo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plan uvođenja naknade na obnovljive izvore energije u neskladu je i s europskim dogovorom i obvezama prema proizvođačima obnovljive energije.

Hrvatska se obvezala da će u sljedeće tri godine doći do razine da će jednu četvrtinu energije dobivati iz prirode, ali Vlada tvrdi da nije u redu koristiti sunce i vjetar preko leđa građana.

Pročitajte i ovo Solarni paneli - 1 Obnovljivi izvori energije Iako se solarna energija isplati, vlasnici moraju paziti: "Zašto ne bismo proizveli više dok Hrvatska istovremeno uvozi 35 posto struje?" Goran Fric - direktor Tepih centra TEPIH CENTAR Kako hrvatska tvrtka korištenjem sustava za obnovljive izvore energije ostvaruje svakodnevne uštede

Obnovljivi izvori energije, sunce, vjetar, voda, biomasa su hrvatska budućnost. Barem smo tako obećali Europskoj uniji, da ćemo do 2020. godine 20 posto energije dobivati iz prirode. Hrvatske prirode, ne uvozne.

Dosad je energetska politika bila poticanje malih i velikih proizvođača, a sad će se ti proizvođači spoticati o Mostovu politiku. 

Ante Čikotić, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša, najavio je da će se na Vladi uskoro naći prijedlog zakona kojim će se ići u destimulaciju poticanja cijena električne energije iz obnovljivih izvora. "Ne možemo preko leđa građana prebiti loše odluke prethodnih vlada i ulaganje u sumanute projekte vjetra", kaže Čikotić.

Što na to kažu proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora i kako na to namjeravaju odgovoriti, pogledajte u videu.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene