455830
455830
455830
455830
455830

Vlada na zatvorenoj sjednici rješavala kadrovska pitanja

  • , 03.11.2016., 14:33
  • Autor:
  • komentara

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade usvojena su stajališta za sastanak Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), koji će se održati 8. studenog ove godine.

 
 
 
 
Sjednica Vlade (Patrik Macek/PIXSELL)
Sjednica Vlade (Patrik Macek/PIXSELL)

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara Europske unije, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, Vlada ih nije objavila.

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima. Veliboru Drakuliću dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva zdravstva, s danom 8. studenoga 2016. godine, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva zdravstva, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Razriješeni su dosadašnji zamjenik predsjednika i članovi Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, mr.sc. Božo Petrov, dr.sc. Zdravko Marić, Tomislav Panenić, Oleg Butković, prof.dr.sc. Davor Romić, Darko Horvat i prim.dr.sc. Nada Šikić. Novim članovima, koji su po položaju ministar financija, ministar gospodarstva, ministar pomorstva, pomorstva i infrastrukture, ministar poljoprivrede i ministar rada i mirovinskoga sustava, imenovani su dr.sc. Zdravko Marić, dr.sc. Martina Dalić, Oleg Butković, Tomislav Tolušić i dr.sc. Tomislav Ćorić, a Goran Marić određen je ministrom koji će sudjelovati u radu Povjerenstva.

Donesena je Odluka kojom se određuje ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić da zastupa Vladu Republike Hrvatske u Skupštini Hrvatskih šuma d.o.o. Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti dosadašnja Odluka o zastupanju Vlade Republike Hrvatske u Skupštini Hrvatskih šuma d.o.o. od 25. veljače 2016. pa se razrješuje dosadašnji član Skupštine prof.dr.sc. Davor Romić.

Mr.sc. Tomislav Jelić i Nives Milinković imenovani su članovima Povjerenstva za praćenje provedbe javne raspravo o prijedlogu izmjena programskih obveza Hrvatske radiotelevizije, kao predstavnici Ministarstva kulture.

Ante Šprlje imenovan je predsjednikom Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, a članovima Komisije imenovani su Davor Ivo Stier, dr.sc.Tomislav Ćorić, dr.sc. Ivan Kovačić, dr.sc. Zdravko Marić, prof.dr.sc. Pavo Barišić i dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Uprave Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, dr.sc. Zdravko Marić, dr.sc. Goran Marić i Domagoj Ivan Milošević. Novim predsjednikom Uprave, koji je po položaju ministar financija, imenovan je dr.sc. Zdravko Marić, a članovima koji su po položaju predsjednik Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora, imenovani su Grozdana Perić i Darinko Kosor.

Izmijenjena je Odluka o imenovanju Nacionalnog koordinatora za sudjelovanje Republike Hrvatske u Inicijativi o suradnji Narodne Republike Kine sa šesnaest država srednje i istočne Europe („Kina +16“). Razrješuje se dosadašnji Nacionalni koordinator Leo Prelec, a imenuje nova Nacionalna koordinatorica mr.sc. Zdravka Bušić, te se određuje da će administrativno tehničke poslove za rad Nacionalnog koordinatora obavljati Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se