Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lučka uprava Zadar i HŽ

Vlada na zatvorenoj sjednici dala jamstva za kredite

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice dala državna jamstva za kreditna zaduženja Lučke uprave Zadar te društava HŽ Cargo i HŽ Vuča vlakova, priopćeno je iz Banskih dvora.

Vladina državna jamstva za kreditno zaduženje kod OTP banke Hrvatska Lučka je uprava Zadar dobila radi financiranja projekta ‘Nova luka Zadar’. Naime, u svrhu rješavanja obveza za radove u okviru LOT I-Radovi u moru: zemljani radovi i sekundarni lukobran za projekt ‘Nove luke Zadar’ Lučka uprava pribavila je na domaćem tržištu financijsku uslugu kredita, za što je također Vlada na sjednici dala suglasnost.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

Vlada je dala suglasnost i državna jamstva za kreditno zaduženje kod Hrvatske poštanske banke za društvo HŽ Cargo, kao i društvo HŽ Vuča vlakova, također kod HPB-a. Kreditno zaduženje iskoristit će se za modernizaciju lokomotiva i dizelomotornih i elektromotornih vlakova.

Prihvaćeno je izvješće o radu i poslovanju Centra za ljudska prava u 2009., a Vlada je dala suglasnost na Izmjene i dopune Statuta tog Centra kako bi se uskladio s izmjenama Uredbe o osnivanju Centra za ljudska prava. Vlada je dala prethodnu suglasnost ravnatelju Agencije za lijekove i medicinske proizvode za raspolaganje sredstvima za uređenje kemijskog i biološkog laboratorija, u sveukupnom iznosu do 6,1 milijun kuna (s PDV-om), sukladno Odluci Upravnog vijeća Agencije za lijekove i medicinske proizvode.

Prihvaćen je Nacrt ugovora između hrvatske Vlade i Koordinacije židovskih općina u Hrvatskoj o pitanjima od zajedničkog interesa. Vlada je dala i suglasnost Hrvatskom športsko-ribolovnom savezu za održavanje Svjetskog prvenstva u lovu pastrve prirodnim mamcima, koje će se od 15. do 19. rujna održati u Sinju, kao i suglasnost Savezu športova Ličko-senjske županije za održavanje međunarodne športske manifestacije ‘Igre prijateljstva’, koja će se od 24. do 26. rujna održati u Ličko-senjskoj županiji. Davanjem ovih suglasnosti Vlada Republike Hrvatske ne preuzima nikakve financijske obveze.

Na zatvorenoj vladinoj sjednici odlučeno je i o objavi Sporazuma o financiranju s Europskom komisijom, koji se odnosi na dio Višekorisničkog programa za nuklearnu sigurnost i zaštitu od zračenja u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći za 2009. Sporazum je potpisan u Bruxellesu 2. veljače 2010. i u Zagrebu 6. svibnja 2010., u izvorniku na engleskom jeziku.

Prihvaćeno je Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma s talijanskom Vladom o prekograničnoj policijskoj suradnji. Pregovori su vođeni u kontaktima diplomatskim putem temeljem Nacrta sporazuma koji je kao osnova za vođenje pregovora prihvaćen Odlukom o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma od 15. svibnja 2008. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene