Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASTANAK U VLADI

Orepić nakon sastanka o huliganima: 'Situacija je ozbiljna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnička Vlada održala je radni sastanak u povodu huliganskih izgreda dijela navijačkih skupina na utakmici Hrvatska - Češka u Francuskoj.

11.40 - Sastanak u Vladi je završio. Prvi je Banske dvore napustio ministar Vlaho Orepić koji je samo kazao: 'Situacija je ozbiljna. Ozbiljno smo pristupili problemu. Premijer će reći više.'

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

10.05 - Jedini koji je prije sastanka u Vladi bio voljan stati pred novinare je ministar znanosti i obrazovanja Predrag Šustar. Kazao je da se ne smatra odgovornim za neprovodjenje Zakona o sportu. Pozvao je huligane da se zakopaju ratne sjekire uoči nove utakmice.

'Rekao bih da je zakon dobar, ali njegova primjena se mora pospješiti. Imamo gorući problem i moramo reagirati. Ne radi se samo o kozmetičkim promjenama, predsjednica je sjajno reagirala, dobro je da je i premijer reagirao, i mi ćemo, vjerujte mi, do krajnih granica iskoristiti naše ovlasti a one nisu male', odgovorio je Šustar na pitanje što uopće može učiniti tehnička Vlada i to u situaciji kada se raspušta Sabor. 

Smatra kako je rješenje donošenje cjelovitog Zakona o sportu i to kroz javnu raspravu a ne hitnu proceduru koja je, prema njegovom mišljenju, dovela do problema u primjeni nekih odredbi.

'Vjerujem da će i tehnička vlada i ona nakon nas imati dovoljno resursa i načina da se odijeli kukolj od žita. To su svi radili pa moramo i mi. Ovo je situacija koja ne trpi daljnja odlaganja', izjavio je Šustar.

Na pitanje kakva saznanja on ima o sukobu između dijela navijača i Hrvatskog nogometnog saveza, ministar je odgovorio:

'Imam saznanja da to traje i tinja dugo vremena, stvari su isprepletene.Pozvao bih na razum i civilizirano građansko ponašanje. Ti problemi se moraju rješavati nacionalnom strategijom i novim Zakonom o sportu. Molio bih da svi zakopaju ratne sjekire, imamo važnu utakmicu sa Španjolskom i druga važna natjecanja. Molim sve da se civilizirano i građanski ponašaju.'

9.45 - Na sastanak u Banske dvore stigao je i šef Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Daniel Markić.

Predsjednik tehničke Vlade Tihomir Orešković održat će u Banskim dvorima radni sastanak u povodu huliganskih izgreda dijela navijačkih skupina na utakmici Hrvatska – Češka, koji su se dogodili u Francuskoj.

Kako je u subotu najavljeno iz Vlade, uz Oreškovića, na sastanku će sudjelovati ministar vanjskih poslova Miro Kovač, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, ministar pravosuđa Ante Šprlje te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene