Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi napad na visoko obrazovanje

Plenum Filozofskog fakulteta: Vlada manipulira studentima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je odgodila donošenje odluke o subvencioniranju troškova druge godine diplomskoga studija iz državnog proračna.

Nedonošenje odluke Vlade o subvencioniranju troškova druge godine diplomskoga studija iz državnog proračna Plenum Filozofskog fakulteta u Zagrebu nazvao je novim napadom na visoko obrazovanje kao javno dobro dostupno svima koji će velikom broju studenata otežati ili potpuno onemogućiti završetak njihova akademskog obrazovanja.

Pročitajte i ovo Najpoželjniji fakulteti Deset najpoželjnijih Vode li se maturanti razumom ili osjećajima pri odabiru fakulteta? Dnevnik Nove TV donosi odgovore Slika nije dostupna Vratio se 'pod krov' Plenum FF-a zahtijeva da Senat opozove odluku o poništenju izbora za Studentski zbor

Vlada je na sjednici 17. svibnja donijela odluku da se u akademskoj godini 2012./13. iz državnoga proračuna subvencioniraju troškovi školarina samo prvih godina preddiplomskih i diplomskih studija. Nije odlučeno o subvencioniranju druge godine diplomskoga studija, uz obrazloženje kako će ta odluka biti donesena naknadno. Članovi Plenuma izrazili su uvjerenost kako troškovi na kraju neće biti financirani iz državnog proračuna ili će biti subvencionirani samo malom postotku studenata.

>> Boras: Za redovite studente javno financirano obrazovanje

Odgađanje donošenja u Plenumu su nazvali 'očitim pokušajem politikantskog taktiziranja i manipuliranja studentima' te ustvrdili kako je ovakvo 'ne-djelovanje aktualne vladajuće garniture primjer konstante između sadašnje i bivše vlasti, kojima je besplatno obrazovanje samo retorička manira dok u stvarnosti provode politiku čiji je cilj upravo dokidanje visokoga obrazovanja kao javnoga dobra dostupnog svima'.(Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene