458464
458464
458464
458464
458464

PRORAČUN ZA 2017. Šprlje očekuje više za pravosuđe, Orepić će policiji dizati standard

  • , 26.11.2016., 18:28
  • Autor:
  • komentara

Ante Šprlje, ministar pravosuđa, očekuje da će proračun za njegov resor osigurati više novca, dok Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova, nada se da će biti u ovogodišnjim okvirima.

 
 
 
 
U 2017. povećanje proračuna (Video: Dnevnik Nove TV)
U 2017. povećanje proračuna (Video: Dnevnik Nove TV)

Na izradi proračuna za sljedeću godine Vlada još radi. Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će držati rashode pod kontrolom i priznao da će država ipak trošiti više nego ove godine.

Svaki ministar pojedinog resora traži i nada se da će za svoje projekte dobiti više novca. Svoje planove i očekivanja otkrili su Mostovi ministri pravosuđa i policije Ante Šprlje i Vlaho Orepić, nakon obilježavanja obljetnice osnivanja 116. brigade Hrvatske vojske u Metkoviću.

"Svi se nadamo da će biti bolji proračun, da će doći bolja vremena. Pravosuđe je, naravno, vrlo bitna stavka u nastojanjima da Hrvatska postane bolja i uređenija država i ja se kao ministar nadam da će biti bolji proračun za pravosuđe", rekao je Šprlje.

"Nadam se da će biti u okvirima kojima se kretao na ovogodišnjoj razini, ali jedno od težišta proračuna će biti dizanje standarda policijskim službenicima", kaže Orepić.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se