Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što su napravili?

Vlada je nešto i napravila u prvih 100 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škare ministra Linića za 3 cijela 4 milijarde srezale su proračun.

Gospodarstvenicima su kroz porezne olakšice smanjeni troškovi za 2,43 milijarde kuna. A da bi mogao financirati i jedno i drugo očekivano se zadužio za oko 768 milijuna kuna i još će. Najaktivniji ministar, prema ocjeni mnogih, vjeruje u promjenu gospodarskog okruženja.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

'U ovom i idućem mjesecu počinjemo sa jakim investicijama i da će sve to promijeniti ono što sad imamo vrlo negativno a to je broj nezaposlenih. Sve ove poteze koje imamo i sve ono što smo mogli prijevremeno odradit je u funkciji bitke za radno mjesto', tvrdi Linić.

Crnu brojku nezaposlenih ublažit će, uvjerava ministar Mrsić, i zakoni o poticanju zapošljavanja. Tako će, između ostalog, uvesti vaučere koji će sezonskim radnicima omogućiti da se lakše zaposle a kad završe s poslom upišu radni staž. Nije to sve.

>> Vlada trlja ruke: U državnu blagajnu stiglo više novca od planiranog!

'Ono što smo obećali da ćemo osloboditi poslodavce poreza na plaće bruto dva za sve novozaposlene koji su bili na zavodu za zapošljavanje i dugotrajno nezaposleni', kaže ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Ambiciozan plan pokretanja malog poduzetništva ima i ministar Maras. Do 2013. najavljuje 50 tisuća novih radnih mjesta. Učinak će biti vrlo mjerljiv.

A ulaskom u Europsku uniju Hrvati će moći raditi i preko granice. Paralelno se traži rješenje, kaže ministrica Pusić, kako ukloniti administrativne barijere stranom kapitalu. No glavni je cilj dobro predstaviti Hrvatsku.

'Kao zemlje koja je u regiji ozbiljni partner u Europi zemlja sa jasnim ciljevima koja vodi svoju politiku bez fige u džepu i na svjetskoj sceni partner u nekim specifičnim temama', tvrdi vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova. Mjere koje poduzimaju, svjesni su u Banskim dvorima, nisu popularne. No kad urode plodom, kažu, slika će biti drugačija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene