Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka u Slavonskom Brodu

Vlada gleda kako da pomogne Đuri Đakoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladi je itekako stalo i učinit će sve da pomogne da Đuro Đaković opstane i da ne dođe do gubitka radnih mjesta ali u okvirima mogućnosti koje postoje za to, poručila je predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor nakon razgovora s vodstvom i predstavnicima sindikata Holdinga Đuro Đaković.

U izjavi novinarima nakon sastanka, Kosor je kazala kako je dogovoreno da ministar Ivan Šuker početkom idućeg tjedna okupi sve ministre i ostale dužnosnike koji mogu pomoći Đuri Đakoviću te će se na tragu mogućih rješenja u petak održati novi sastanak u svezi iznalaženja rješenja za boljitak Đure Đakovića. Kosor je ujedno pozvala sve državne institucije, koje kako je rekla, mogu u ovakvom i sličnim slučajevima pomoći u rješevanju problema.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

'Kriza u kojoj se Hrvatska nalazi, trenutak je kad svatko mora nositi dio vlastite odgovornosti i pomoći da se nađu rješenja', kazala je dodajući kako je osobno tražila da razgovori o traženju riješenja za Đuru Đakovića moraju biti razgovori koji će u konačnici donijeti odgovor na pitanje a što dalje s Đurom Đakovićem?. Na novinarsko pitanje što je Uprava Đure Đakovića predložila vladi kao moguće rješenje problema, Kosor je odgovorila 'kako nije dobro da se govori o detaljima', ocjenivši kako je bitno da zajedničko rješenje traže i vlada i sindikati i Uprava.

'Strah me je da vrijeme ne iscuri kao pijesak'

Predsjednik Uprave Holdinga Zdravko Stipetić izrazio je nadu kako još uvijek ima dovoljno vremena za spas Đure Đakovića. 'S obzirom da smo svi zajedno preuzeli obvezu da u relativno kratkom roku iznađemo rješenja u okviru zakona i raspoloživih sredstava, mogu potvrditi da Đuro Đaković još uvijek može to vrijeme sačekati', kazao je.

Prema riječima predsjednika Udruge branitelja Đure Đakovića Ivana Barića, sastanak s predstavnicima vlade završio je s 'dobrim iskorakom'. 'Mene je jedino strah da nam vrijeme ne iscuri kao pijesak', naveo je.

Holding Đuro Đaković zapošljava oko 5000 radnika od kojih oko 1200 radi u djelu holdinga koji je u pretežitom vlasništvu države i čija su radna mjesta najugroženija. Posljednjih pet mjeseci zbog izostanka narudži s inozemnog tržiša većina radnika nalazi se na čekanju ili su preraspodijeljeni na druga radna mjesta, rekao je novinarima Barić. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene