Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlada i Zagreb sufinancirat će novi terminal na Plesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Ivo Sanader i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dogovorili su danas da će Vlada i Grad Zagreb sufinancirati izgradnju novog putničkog terminala u Zračnoj luci Zagreb.

Projekt kojim bi se zagrebačka zračna luka osposobila za prijam 3,3 milijuna putnika godišnje koštat će ukupno 212 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade

S 47 milijuna eura iz vlastite će ga dobiti financirati sama Zračna luka, 52 milijuna inicijalnih sredstava namaknut će vlasnici, ovisno o udjelu u vlasništvu, a 112 milijuna osigurat će se zajmom.

Vlasnik 55 posto zagrebačke zračne luke je država, 35 posto Grad Zagreb, a po pet posto Zagrebačka županija i Grad Velika Gorica.

Premijer Sanader je nakon sastanka kazao da će se sufinanciranje ponuditi i drugim vlasnicima, a ako oni to ne budu mogli, njihov će dio preuzeti Vlada i zagrebačko Poglavarstvo.

Istaknuo da su se većinski vlasnici između nekoliko modela odlučili za model samofinanciranja.

Izvijestio je da su imovinsko-pravni odnosi i druge pripremne radnje za novi putnički terminal gotove, te da se uskoro očekuje izdavanje lokacijske dozvole.

Zračnoj luci dan je nalog da raspiše natječaj za urbanističko
arhitektonsko rješenje, kazao je premijer, ocijenivši da postojeća zračna luka ne odgovara imageu koji Hrvatska i Zagreb imaju u svijetu.

Bandić je, pak, dodao da je sretan što je postignut dogovor koji će Zagreb učiniti europskom metropolom i zračnom destinacijom za ovaj dio Europe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene