Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rad ministara

Vlada dvije godine poslije: Linić dobitnik, Ostojić gubitnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV kao i prije godinu dana i danas provodi ekskluzivno istraživanje što građani misle o radu ministara. Koga građani ocjenjuju negativnim, koga pozitivnim, ali koje ministre uopće ne znaju i ne mogu ih ocijeniti.

Slavko Linić ministar je koji je kod građana doživio najviše pohvala u dvije godine, ako se uspoređuje njegov rad. On je ministar kojemu u dvije godine raste popularnost - trenutačno s potporom od 56%. Istodobno, ministar Rajko Ostojić doživio je najveći pad popularnosti, negativnim ga ocjenjuje 61 posto građana. Andrea Zlatar Violić za većinu birača i dalje je nepoznata - ili njih 38 posto.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera"

Vlada u dvije godine održala 133 sjednice s 3031 točkom dnevnog reda

Darko Lorencin ipak je i dalje ministar koji je kod građana najpopularniji sa 64 posto, a Tihomir Jakovina najnepopularniji, o njemu negativno mišljenje ima 70 posto građana.

Kukuriku ministri – kako ih njihovi birači ocjenjuju

Pet ministara vladajuće koalicije među svojim biračima uživa potporu iznad 70 posto. To su Milanka Opačić sa 79 posto, Slavko Linić sa 77 posto, Darko Lorencin sa 76 posto, Vesna Pusić sa 75 posto i Ante Kotromanović sa 75 posto.

Tihomir Jakovina je i među svojim biračima daleko najnepopularniji, zapravo jedini ministar koji i među svojim biračima ima, i to dominantno, negativan imidž sa 65 posto.

Ministri koje birači HDZ-a najviše cijene

HDZ-ovi birači većini ministara dali su negativne ocjene, ali ima i onih koji kod birača te oporbene stranke imaju i pozitivno mišljenje. Darko Lorencin sa 67 posto ili Ante Kotromanović sa 66 posto, Predrag Matić s 44 posto, Ivan Vrdoljak s 44 posto, Mihael Zmajlović s 43 posto, Slavko Linić s 41 posto te Siniša Hajdaš Dončić s 40 posto.

Jovanović, Jakovina, Ostojić – 'crvena krpa' oporbenim biračima

Željko Jovanović među biračima oporbe najnepopularniji je s 82 posto, Tihomir Jakovina sa 77 posto, a Rajko Ostojić sa 76 posto.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene