Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada odobrila 30 mil. kuna

Obnovljene kuće u roku od sedam dana dobit će namještaj i opremu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najprije se opremaju kuće stradalima u poplavi koji su privremeno zbrinuti u turističkim objektima, potom onima koji su privremeno zbrinuti u objektima organiziranog smještaja te na kraju onima koji su zbrinuti kod rodbine i prijatelja.

U roku sedam dana nakon što im budu obnovljene kuće i stanovi stradali u poplavi, stanovnici Vukovarsko-srijemske županije trebali bi, temeljem današnje odluke Vlade, dobiti kompletan namještaj i bijelu tehniku nužne za normalan život.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

Vlada je na sjednici donijela odluku o opremanju obiteljskih kuća i stanova oštećenih i uništenih od poplava u sklopu Programa obnove i saniranja katastrofe na području Vukovarsko–srijemske županije.

Odlukom se definiraju okviri opremanja te kompletan opis namještaja i opreme, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić,

Opremanje je vezano uz proces obnove, dodao je Grčić, tako da bi u roku sedam dana od obnove kuća i stanova svi stradali stanovnici trebali dobiti namještaj i opremu da mogu normalno živjeti u obnovljenim domovima.

Milanović: Možemo govoriti o malom rastu zaposlenosti, a to je možda i važnije od nezaposlenosti

'Cijeli program financijski je težak 30 milijuna kuna i procjenjuje se da bi to trebalo biti dovoljno za opremanje', kazao je Grčić.

Utvrđen je i red prvenstva opremanja - najprije se opremaju kuće stradalima u poplavi koji su privremeno zbrinuti u turističkim objektima (hoteli, apartmanska naselja), zatim onima koji su privremeno zbrinuti u objektima organiziranog smještaja (prognanička naselja, ostali objekti kolektivnog smještaja), a slijede privremeno zbrinuti kod rodbine ili prijatelja, te ostali korisnici prava na potporu u opremanju kuća i stanova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene