Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OTVORENJE IPAK KASNI

Vlada darovala Vukovaru zemljište za tržnicu vrijedno 99,3 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada darovala Vukovaru 99,3 milijuna kuna vrijedno zemljište za izgradnju tržnice, čije otvorenje ipak kasni dva mjeseca.

Vlada je Vukovaru darovala zemljište za izgradnju javnog parkirališta uz novu gradsku tržnicu i uređenje javne površine, čija je ukupna tržišna vrijednost 99,3 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva državne imovine.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Provjereno: Zemljište u općini Tisno - 3 Tko je tu lud? Htjela prodati zemlju pa se šokirala: "Stabla su izvađena s korijenom, moj suhozid samljeven..."

"Ovaj ugovor rezultat je odnosa i stajališta ove Vlade i Ministarstva državne imovine. Iako je zahtjev Grada Vukovara odavno zaprimljen, realizirali smo ga tek nedavno, nakon sjednice Vlade održane u Vukovaru. Do sada su sve vlade deklaratorno stajale uz Vukovar, a ovo je jedan od prvih djelotvornih učinaka. Tako će biti i u buduće", rekao je Goran Marić, ministar državne imovine.

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, zadovoljan je suradnjom s Ministarstvom državne imovine.

"Ovim je ugovorom spomenuta čestica prebačena u vlasništvo Grada Vukovara te su time imovinsko-pravni odnosi u potpunosti čisti. Naravno, zahvaljujući dobroj suradnji između Grada i Ministarstva, ta situacija nikada nije ni bila sporna. Planirali smo otvorenje već za travanj, no zbog teškoća s izvođačima dovršetak radova je pomaknut na lipanj. Bitno je da će nova tržnica biti izgrađena po najvišim europskim standardima", rekao je Penava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene