Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Milanović: Dežurni domoljupci daju netočne i zlonamjerne komentare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da današnjoj sjednici Vlade premijer Zoran Milanović imao je nekoliko pamtljivih komentara.

'Jedan od naših ciljeva je sanirati dugove koji su nastali peglanjem kartica prije no što smo došli na vlast. Jedino mogu zamjeriti nekima, posebno sebi što nismo odmah od početka krenuli s nekim potezima, ali ovoj Vladi odlučnosti ne nedostaje. Suština rada ove Vlade je promjena načina ponašanja. Moramo odabrati jedan put jer želimo li se svidjeti svima, samo ćemo se svima zamjeriti. To je nešto što sam naučio i prije ulaska u politiku', rekao je premijer Milanović na uvodu u današnju sjednicu Vlade.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović posjet Zlataru Milanović: "Hrvatska je dno Europske unije, svaki dan se molimo za Bugarsku" Zoran Milanović Pošalice i prepucavanja Plenkovićev glasnogovornik objavio plakat kojim se traži Milanović: "Nije nasilan ni naoružan, ali je vrlo plašljiv ako..."

'Jedino si mogu zamjeriti što neke stvari nismo započeli ranije i odlučnije. Trebali smo to učiniti u prvih mjesec dana vlasti, i to ne iz taktičkih nego iz supstancijalnih razloga', rekao je Milanović.

Ministar Mirando Mrsić objasnio je nacrt prijedloga zakona o provedbi uredbi Europske unije o koordinaciji sustava socijalne sigurnosti. 'To je mehanizam za provedbu uredbi kojima se koordinira sustav socijalne sigurnosti. Sada je na području socijalne sigurnosti nadležno je 7 institucija zbog čega je zakonskim aktom bitno urediti njihove međusobne odnose i područja nadležnosti', rekao je ministar Mrsić.

Ministar Mrsić dotaknuo se i nacrta prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca. 'Radi se o zaštiti materijalnih prava iz radnog odnosa u slučaju stečaja poslodavca, o izjednačavanju nejednakog položaj radnika domaćeg i stranog poslodavca te o pogrešnom tumačenju nekih pojmova. Ovime bismo izjednačili radnike i zaštitili njihova prava. Uređuje se mogućnost gubitka prava, neprenosivosti prava i uplata radnicima u slučajevima kada se pravna osoba izbriše iz registra', rekao je ministar.

Vlada je usvojila i nacrt prijedloga zakona o osnivanju Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu,  nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Mađarske o radu Dunavskog policijsko-sigurnosnog koordinacijskog centra, te prijedlog o osnivanju muzeja vučedolske kulture.

>> VIDEO HNS se obrušio na Vladin prijedlog Zakona o prekršajima: 'Pisali su ga pendrečari!'

'28. veljače bi se trebao službeno potpisati i ugovor o kupoprodaji Brodosplita. Ovo je povijesna odluka i ja vjerujem da će hrvatska brodogradnja biti ponovno aktivna, točka na i će biti i kada završimo procese u Brodotrogiru', rekao je ministra gospodarstva Ivan Vrdoljak. Na tome mu je premijer Milanović čestitao i dodao kako je to još jedna od stvari koje su nasljedili od prethodne vlade.

Premijer Milanović upitao je ministra pravosuđa Orsata Miljenića kakva je situacija s objavom imovinskih kartica sudaca Republike Hrvatske. 'Čuo sam i neke intervjue u kojima je rečeno da građani RH za to nisu spremni. Znači li to da su glupi?', pitao je premijer ministra Miljenića.

'Ne, to znači da se neke stvari neće objaviti kako se ne bi ugrozila nečij asigurnosti, znači nećemo objaviti adrese, imena djece i slično. To su stvari koje za građane nisu važne', rekao je ministar. 'A kad ne razumiju', dodao je premijer Milanović.

Na kraju sjednice premiejr se osvrnuo i na kritike na statističku podjelu zemlje na sjever i jug. 'Dežurni domoljupci daju netočne i zlonamjerne komentare da se Slavoniji nešto uzima. Ne volim da se priča da je netko oštećen, a nije. Puno smo napravili, pa se ne hvalimo time. Ako netko ima brojke kao argumente nek mi dođe s njima', rekao je premijer Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene