Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na teret proračuna

Vlada dala suglasnost MORH-u za troškove opremanja 16 helikoptera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je dala suglasnost Ministarstvu obrane da preuzme obvezu, na teret proračuna za razdoblje od 2017. do 2020. godine, za potrebe opremanja 16 helikoptera Kiowa Warrior koje Hrvatskoj poklanja SAD.

Novac je u tranšama osiguran u državnome proračunu, a riječ je plaćanju potrebnih prilagodbi helikoptera potrebama Oružanih snaga RH te o plaćanju PDV-a na te poklonjene helikoptere.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Black Hawk Pod garancijom su Potvrđeno Dnevniku Nove TV: Dva helikoptera Black Hawk prizemljena i već neko vrijeme ne lete

Ukupno je to za hrvatski proračun oko 96,8 milijuna kuna, a bit će isplaćeni u tranšama do 2020. godine i to do 70 milijuna kuna iduće godine, do 20 milijuna kuna u 2018., do 6,6 milijuna kuna u 2019. i do 200 tisuća kuna u 2020.

Tu odluku Vlade dobrom je ocijenila u srijedu predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. Helikopteri su dobiveni za otprilike 10 posto stvarne cijene, i to je ulaganje, a ne potrošnja, budući se moderniziraju Oružane snage i štite životi pilota, rekla je odgovarajući na pitanja novinara tijekom posjeta Tvornici željezničkih vozila Gredelj.

"To je tip helikoptera koji trebamo. Trebamo mijenjati našu flotu", ocijenila je Grabar-Kitarović. Stanje helikoptera u Hrvatskoj je dobro, no oni kojima raspolažemo ne odgovaraju "svim sigurnosnim ugrozama i svemu što se može pretpostavljati imajući u vidu trendove od migracija do potencijalnih terorističkih prijetnji", rekla je Grabar-Kitarović. (Hina)



Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene