Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspisuje se koncesija

Vlada: Brijuni Rivijera od posebnog je interesa za Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je Vlada na današnjoj sjednici utvrdila da je razvojni projekt 'Brijuni Rivijera' cjeloviti razvojni projekt od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku

I to radi činjenice da je istim obuhvaćeno pomorsko dobro i nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske koje graniče s istim pomorskim dobrom za koje je Vlada davatelj koncesije, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.  Odluka je, kako se ističe, donesena u skladu s odredbama dopuna Uredbe o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru, koje je Vlada donijela prošli tjedna, na sjednici održanoj 8. rujna.

Kako se navodi u priopćenju, donesena je Obavijest o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luka posebne namjene-luka nautičkog turizma: Sveta Katarina na dijelu k.o. Pula i dijelu k.o. Štinjan te Luka 2 na dijelu k.o. Štinjan, na lokaciji razvojnog programa Brijuni Rivijera - Otok Sv. Katarina-Monumenti.

Površina luke Sveta Katarina obuhvaća na kopnenom dijelu 64.607 četvornih metara, a na morskom akvatoriju 151.599 četvornih metara.  Luka 2 obuhvaća na kopnenom dijelu 69.295, a na morskom akvatoriju 59.159 četvornih metara.Koncesija se daje na vremensko razdoblje od 50 godina, računajući od dana sklapanja Ugovora o koncesiji, navodi se u priopćenju. (Hina)



 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene