Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1.250 kuna

Vlada: Božićnice bi mogle biti isplaćene u utorak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božićnice za državne i javne službenike i namještenike u iznosu od 1.250 kuna mogle bi biti isplaćene u utorak, najavljeno je s današnje, posljednje sjednice u mandatu premijerke Jadranke Kosor.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila preraspodjele u državnom proračunu u iznosu od 88,4 milijuna kuna, a ta preraspodjela, kako je istaknuto, omogućava isplatu 1.250 kuna božićnice svakom zaposlenom u državnim i javnim službama. 'Božićnice bi mogle biti isplaćene u utorak', kazala je ministrica financija Martina Dalić.

Ukupan iznos preraspodjele je 88,4 milijuna kuna, od čega se 39,2 milijuna kuna odnosi na preraspodjele, odnosno smanjenja i povećanja unutar istog razdjela, a 49,2 milijuna kuna na preraspodjele između razdjela.

Preraspodjelom se, kako se navodi u obrazloženju, mijenjaju iznosi po pojedinim stavkama rashoda utvrđeni proračunom s tim da se ne mijenja proračunom utvrđeni rezultat (proračunski višak/manjak) niti se uvode nove stavke.

Uštede su prvenstveno ostvarene na plaćama i doprinosima zbog smanjenja broja zaposlenih tijekom godine, primjeni mjera vlade o zabrani novog zapošljavanja državnih službenika i namještenika, kao i zbog smanjenih troškova provedbe parlamentarnih izbora, navodi se u obrazloženju odluke o preraspodjeli proračuna za ovu godinu. (Hina)

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene