Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješno obavljena

Vježba Hrvatske ratne mornarice 'Harpun 2012'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici Hrvatske ratne mornarice izveli su jučer na dijelu srednjeg Jadrana na morskome poligonu Žirju taktičku vježbu s topničkim bojnim gađanjem na površinski cilj 'Harpun 2012' u kojoj je sudjelovalo 11 brodova HRM-a iz sastava Flotile i Obalne straže, te motrilačke postaje Bojne obalne službe motrenja i obavješćivanja (OSMiO).

Služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a priopćila je da je vježbom zapovijedao načelnik Stožera HRM-a, kapetan bojnog broda Predrag Stipanović, a gađalo se topovima promjera od 12,7 milimetara do 57 milimetara na površinske ciljeve udaljene od 750o do 1500 metara.

Sve aktivnosti provodile su se u skladu s NATO-ovim procedurama. Nakon vježbe kapetan bojnog broda Stipanović istaknuo je kako su pripadnici HRM-a pokazali da su osposobljeni za sve zadaće na moru.

"Topničko gađanje odradili su profesionalno, a jednako dobro odradili su i sve druge aktivnosti u vježbi", rekao je, dodajući da su svi postupci bili dobro uvježbani i pokreti jednoliki te kako je "doista zadovoljan".

Osim topničkoga bojnog gađanja u sklopu vježbe "Harpun 2012", posade brodova uvježbavale su i posredno i neposredno osiguranje konvoja, taktičko manevriranje, traganje i spašavanje na moru (SAR) te popunu na moru (RAS) i tegljenje broda. (Hina)

Pročitajte i ovo Završena vojna vježba Štit 2023 - 3 Završen "Štit 2023" Vojska u Istri održala vježbu: "Gađate na 4, 5 kilometara nešto u zraku što se kreće brzinom 250 metara u sekundi i to trebate pogoditi..." Slika nije dostupna topničko gađanje Vojne vježbe u Dalmaciji: Pogledajte gdje će biti zabranjeno kupanje i plovidba

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene