Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vještaci u petak dobivaju spis o kornatskoj tragediji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić u petak će u Zagrebu predati spis o kornatskoj tragediji timu sudskih vještaka koji će u roku od četiri mjeseca o tome u pisanom obliku izreći svoje analize i mišljenje.

Uz iskaze brojnih svjedoka, među kojima je i snimka iskaza jedinog preživjelog vatrogasca Frane Lučića, spis o kornatskog tragediji dopunjen je i skicama, snimkama i fotografijama djelomične rekonstrukcije kornatske tragedije koja je obavljena 14. prosinca prošle godine na otoku Kornatu, kazao je Ivić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakva tuga Užasna tragedija: Djevojčica je kopala rupu na plaži, a onda se pijesak srušio na nju Australska obala - ilustracija Velika tragedija Četiri člana obitelji utopila se u Australiji: Sumnja se da je kobna bila jaka morska struja

Tim vještaka čini šestero stručnjaka, a voditelj tima je stalni
sudski vještak za strojarstvo Miodrag Drakulić. Vještaci, među
ostalim, moraju utvrditi kinetiku i dinamiku požara, brzinu i smjer širenja vatre, visinu i položaj plamena, procjenu oslobođene toplinske energije, toplinsku snagu i raspored temperatura na mjestu stradavanja vatrogasaca. Također bi trebali objasniti i različite stupnjeve opeklina koje su zadobili vatrogasci iako su se nalazili jedan blizu drugoga.

Ivić je kazao kako će nakon što tim vještaka spis proanalizira te napiše svoje mišljenje o nastanku i širenju požara te stradavanju vatrogasaca, i službeno biti završena istraga o najvećoj tragediji u hrvatskom vatrogastvu u kojoj je život izgubilo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, a jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić, nakon višemjesečnog liječenja, trenutačno se nalazi na rehabilitaciji u toplicama u Makarskoj.

Kada spis i mišljenje tima vještaka nakon četiri mjeseca budu dostavljeni Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, ono će odlučiti hoće li podići optužnice ili odustati od njih ili, ukoliko procijeni da je to potrebno, zatražiti dopunu istrage, kazao je Ivić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene