Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simboli dobrote, mira i ljubavi

Vjerujete li u anđele?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anđele obično zamišljamo kao male, debeljuškaste, s plavom kovrčavom kosom i, naravno, bijelim krilima.

Mnogi su molitvu Anđelu čuvaru učili kao djeca, a ponavljaju je i kao odrasli. Ekipa Provjerenog pokušala je doći do odgovora na pitanje tko su ta misteriozna bića koja simboliziraju dobrotu, mir i ljubav?

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

>> VIDEO: Mališani Osijek namjeravaju uljepšati vlastitim anđelima

>> FOTO: Anđeo smiruje prebrze vozače

Edit Glavurtić inspiraciju za umjetnički rad dugi niz godina crpi upravo iz anđela. Svaki od njih ima žensko lice i dugu kosu. Ona ih tako zamišlja, na svoj način, i to je ljepota anđela, tvrdi ova slikarica.

Tvrdi, prije 15 godina učinilo joj se da vidi jednog takvog. Bilo je to teško razdoblje njezina života kada je stotinama kilometara daleko od Zagreba strepila zbog majke koja je bila umoru. U ukazanju anđela kaže ne vidi ništa misteriozno i magično. Bio je to samo jedan čaroban trenutak u teškom trenutku života. Istog tog dana sjela je za radni stol svog ateljea i počela slikati. Trenutačno radi na svom 327. anđelu.

Slično iskustvo imao je i Dan Šercar. Za sebe tvrdi da je anđeolog. Osoba koja je sposobna uspostaviti kontakt i komunicirati s njima. Prozivali su ga da priča bapske priče, no i dalje tvrdi da može pomoći ljudima uspostaviti kontakt s anđelima.

Fra Bonaventura Duda, franjevac sa zagrebačkog Kaptola cijeli život proučava Bibliju. Susreo se sa mnogim poglavljima koji govore o anđelima. Osobno, kaže, odmalena se moli Anđelu čuvaru, no priznaje i kad zaboravi, zna da je taj anđeo uvijek kraj njega da ga sačuva.

Mnogima i dalje upitno, no većina s kojima smo razgovarali potvrdili su da u njih vjeruju. Najiskrenija i najljepša razmišljanja, ona su dječja. Učenici u OŠ Šestine u Zagrebu svaki dan tijekom prosinca bili su bogatiji za jednog novog anđela. Njihova učiteljica Irena Gelo tijekom nastave im predstavlja anđele, a isti ti mališani vode vlastite dnevnike u koje zapisuju svoje dojmove o anđelima koji ih posjećuju. I da, svi u glas tvrde, mi vjerujemo u anđele.

'Najbitnija stvar u svemu je pokušati se približiti tim bićima. I to na način da nastojimo, barem na pet minuta biti kao oni. Biti anđeo nekome kome je potrebna naša pomoć!', zaključila je Edit Glavurtić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene