Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će reći?

Vjerovničko vijeće Agrokora o nalazu revizije poslovanja koncerna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije objave nalaza revidiranog financijskog izvješća za grupu Agrokor, nakon kojeg će se znati pravo stanje stvari u koncernu, održava se sjednica Privremenog vjerovničkog vijeća.

Vjerovnici Agrokora na sjednici razmatraju nalaz revizije konsolidiranog financijskog izvješća za Agrokor. Nakon prezentacije cjelovitog izvješća koje će izvanredna uprava javnosti prezentirati u 15:30 sati bit će jasnije kakvo je uistinu stanje u koncernu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ni blizu kraja Buran dan za Agrokor: Znakoviti ugledni analitičar i još 6 stvari koje su obilježile Dan D za Todorića Slika nije dostupna Cjelovito izvješće revizije "Bit će jako puno civilnih tužbi": Imovina koncerna Agrokor manja je za više od 20 milijardi kuna

Prije sjednice  privremenog vjerovničkog vijeća svoja očekivanja otkrio je predstavnik poljoprivrednika Matija Brlošić.

"Što se tiče očekivanja, ja predstavljam male dobavljače, oni su isplaćeni u cijelosti, eventualno da se možda još koji sakrio, pronalazimo svaki dan po nekoga. Dostavljamo podatke, ako se pronađe u bazi, on bude plaćen", rekao je Brlošić.

Podsjetimo, izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u četvrtak je predstavio rezultate revizije poslovanja ključnih Agrokorovih kompanija u 2016. godini. Iz iznesenih brojki razvidno je da su računovodstvenim tehnikama "pumpane" bilance Konzuma, Jamnice, Leda... (ukupno za 13,4 milijarde kuna povećana je vrijednost imovine) te da je umjesto gubitka u poslovanju prikazivana dobit ili manji minus od stvarnog.

Ante Ramljak rekao je da će nakon konsolidiranog izvješća znati hoće li protiv bivše uprave Agrokora na čelu s Ivicom Todorićem podnijeti i kaznenu prijavu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene