Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Peruško zadovoljan

Peruško nakon sastanka vjerovnika i dobavljača: "Uvjeren sam da ćemo do travnja dogovoriti uvjete za plan nagodbe"

Irena Weber i Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr)
Irena Weber i Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) Agrokor (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Irena Weber i Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Na sastanku članova Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora i promatrača, novi izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber, uz podršku šireg tima iz Agrokora i savjetnika kompanije, postigli su napredak u usuglašavanju ključnih odredbi plana nagodbe, priopćeno je iz Agrokora.

Na sastanku Vijeća raspravljalo se o  nedavno objavljenim ažuriranim planovima održivosti, ključnim pravnim koracima u nastavku postupka, vremenskom okviru formiranja stalnog Vjerovničkog vijeća, pojedinostima strukture nagodbe te načinu tretiranja nepodmirenog graničnog duga.

Pročitajte i ovo Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Pixell) Potpredsjednik Vlade Tolušić o najavama tužbi nakon nagodbe o Agrokoru: "Država to sigurno neće platiti" Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Dnevnik.hr) Nove informacije o nagodbi u Agrokoru Peruško: "Svi postaju taoci jednog vjerovnika, jer se Franck ponaša kao Agrokorova banka, a ne kao proizvođač kave"

U dogovoru s Privremenim vjerovničkim vijećem, kompanija će relevantne informacije koje su podijeljene s članovima PVV-a učiniti javno dostupnima 14. ožujka 2018. godine.

Razgovor o nepodmirenom graničnom dugu, koji su predstavnici dobavljača identificirali kao jednu od kritičnih točaka, rezultirao je prijedlogom mogućeg rješenja koje je načelno prihvatljivo i financijskim vjerovnicima i dobavljačima.

Sve su se strane usuglasile da će prijedlog ubrzano razraditi kako bi se osigurala široka podrška vjerovnika za plan nagodbe.

 “Zaista sam zadovoljan rezultatima sastanaka, postigli smo značajan napredak i uvjeren sam da ćemo do previđenog roka u travnju ove godine uspjeti dogovoriti načelne uvjete koji određuju okvire plana nagodbe. Veselim se sljedećem sastanku s ovom skupinom, kada ću vas moći ponovo izvijestiti o novim postignutim rezultatima”, kazao je Peruško.

Na kraju sastanka utvrđen je manji broj ključnih otvorenih pitanja. Dogovoreno je da će se ista skupina ponovo sastati radi rješavanja tih preostalih pitanja u tjednu koji počinje 19. ožujka 2018. godine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene