Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Visoka državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja visoka državna izaslanstva te izaslanstvo Grada Zagreba položila su jutros na zagrebačkom groblju Mirogoj vijence te zapalila svijeće.

U izaslanstvu Predsjednika Republike bili su Fred Matić i general bojnik Krešimir Kašpar, a vijence su položili na spomenik Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobnicu narodnih heroja, na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i na grobu Ivice Račana.

Izaslanstvo Vlade u kojem su bili Tomislav Ivić, Gordan Jandroković, Tomislav Karamarko i Davor Božinović vijence je položilo na spomenik Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja te na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Izaslanstvo Hrvatskog sabora u kojem su bili Ivan Jarnjak, Mirando Mrsić i Krunoslav Markovinović vijence je položilo na spomenik Glas hrvatske žrtve - Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve Domovinskog rata.

Nakon državnih izaslanstava, kod Zida boli, Središnjeg križa u Aleji branitelja i grobnice dr. Franje Tuđmana na Mirogoju te kod Kenotafa na Krematoriju vijence je položili izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem. (Hina)

Pročitajte i ovo Na Mirogoju obilježena godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana Aktualne teme Plenković objasnio zašto država plaća povratak Boysa iz Grčke Slika nije dostupna Evo kako se obilježava Dan Oružanih snaga i Hrvatske kopnene vojske

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene