Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz glazbu u dobroj atmosferi

LIJEPA PRIČA IZ HRVATSKE Svi rade kao jedan, a posla im ne nedostaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok se prava osoba s invaliditetom često krše - postoje i svijetli primjeri.

Pulska zaštitna radionica 'Tekop nova' nije tvrtka poznata samo po izvrsnom poslovanju i redovitoj plaći, već i po tome što su više od polovice zaposlenika osobe s nekim oblikom invaliditeta. Od gluhonijemih do osoba s mentalnim poteškoćama. Svi rade kao jedan i ono što je najvažnije - posla im nikad ne nedostaje.

Pročitajte i ovo Lovro Govorčin, Nevena Zubčić Festival tolerancije Nakratko su postali modeli: ''Jako je važno da se u prvi plan ne stavlja naš invaliditet nego mi kao osobe'' Osoba s invaliditetom - 1 Novost Dobra vijest za osobe s invaliditetom, uskoro će dobiti nacionalnu i EU iskaznicu: U registru je više od 600 tisuća ljudi

Anamarija Matas radi za šivaćim strojem. Na tom je mjestu zaposlena od osnutka tvrtke. ''Trenutno uglavljuje rukave i zatvara korak na hlačama radi na specijalnom šivaćem stroju koji je poznat u tekstilnom svijetu'', rekla je Matas dok smo je snimala kako radi.

Uglavnom šije zaštitnu odjeću. Za ugostiteljstvo, zdravstvo, kozmetičku industriju i komunalne tvrtke. Tu su i pomoćni poslovi.

Uvijek uz glazbu i u dobroj atmosferi nijedan posao ne ostane nedovršen. A volje i želje za radom uvijek ima na pretek. Posao je podređen mogućnostima. Svatko ima svoje zadatke koje obavlja s velikom odgovornošću.

''Ovdje ide sve s lakoćom zato što je velika doza razumijevanja. Respekt je prema onom tko što može, što tko ne može. Odnosno onaj koji je voljan naučiti tu su iskusniji radnici koji onda pomognu, podučavaju usput tokom rada tako da sve je jedna sinergija'', ispričala je Berina Mukić, voditeljica proizvodnje.

Razlika među zaposlenicima nema. A posla svaki dan sve više. Dokaz da im ljudi vjeruju je i sve više, osim popravaka, i narudžbi odjeće po mjeri.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene