Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uključuje se i pomorska policija

Više nisu u pitanju dani već tjedni potrage za Antonijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni posljednji dan potrage od Oklaja do Kistanja, uključujući tok Krke do Kistanja, nije dao rezultata.

Svaki dan više od stotinu policajaca, pripadnika GSS-a i drugih službi bezuspješno traži bilo kakav trag o Antoniji Bilić. Danas se potrazi priključilo šest slovenskih vojnika sa sonarom i Hrvatska vojska s bespilotnim letjelicama. 'Soner pretražuje i snima zvukove i njegove se reakcije očituju na računalu. Može reagirati i na veliku granu pa onda ronioci zaranjaju i provjeravaju radi li se o grani ili nečem drugom', pojasnio je Predrag Brkopac, načelnik sektora Uprave krim policije. No, ništa od toga za sada nije dalo rezultata. 

Pročitajte i ovo Arian U Njemačkoj Velika potraga za nestalim autističnim dječakom (6): Arian ne reagira na verbalne pozive, policija morala posegnuti za kreativnim mjerama Danka Ilić tijelo nije pronađeno Rekonstrukcija monstruoznog ubojstva malene Danke: Ovo je i dalje najveća enigma

Potragu na nepristupačnom, teškom terenu, koja je već prilično iscrpila sve koji u njoj sudjeluju, dodatno otežava činjenica da je Ionako protočna Krka u vrijeme Antonijinog nestanka imala je značajno viši vodostaj. '8., 9. i 10. lipnja vodostaj rijeke je bio veći za 2,5 metara nego što je danas, pa se zbog toga pretraga mora proširiti na cijeli tok', rekao je Brkopac. A radi se o 35 kilometara toka rijeke. 

Kako se područje koje treba provjeriti proširuje, više nisu u pitanju dani potrage za Antonijom, već, čini se, tjedni. Ako potraga ne ne da rezultate, hrvatski istražitelji htjet će zasigurno ponovno razgovarati s Draganom Paravinjom, čovjekom koji je priznao njezino ubojstvo i nalazi se u sarajevskom zatvoru Kula.

Kako se neslužbeno doznaje, hrvatskim istražiteljima Paravinja je zanimljiv zbog još slučajeva pokušaja silovanja ili silovanja na području Hrvatske, no o tome policija ne želi davati nikakve informacije.

Potraga se nastavlja rano ujutro u istom, ako ne i u većem broju sudionika. Pretraživanju terena pridružit će se i plovila pomorske policije te još devet ronilaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene