Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više nije slučajnost

Računi i ovrha stižu imenjaku mrtvog čovjeka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Dnevnik Nove TV jučer objavio priču o zamjeni identiteta dvjema osobama, koja je rezultirala krivom ovrhom, u redakciju Dnevnik.hr javila se još jedna osoba sa sličnim problemom.

Josip Paradinović (60) iz Zagreba ima sličan problem kao i Antonija Kolarić, koja je neopravdano dobila krivu ovrhu zbog neplaćenog telefonskog računa. Kao i Antonija, Josip ima, odnosno, imao je imenjaka i prezimenjaka, čije račune je u dva navrata, 1997. godine i 2010. godine morao osporavati u Zagrebačkom holdingu.

Pročitajte i ovo Sukob na kulturnoj sceni - 1 Nastavak velikog sukoba Skandal na kulturnoj sceni: Muzej i Akademija ratuju oko slike jednog od najvažnijih hrvatskih umjetnika Ilustracija USKOK POKRENUO ISTRAGU Osveta sudske službenice: Zamjerili joj se, pa im pisala lažna dugovanja i ovrhe i slala ih na sud

>> Institucije joj zamijenile identitet: Platila dug imenjakinje iz Australije!

Prije nekoliko dana, Josip je dobio na svoju adresu stanovanja u Krapinskoj ulici, ovrhu za platiti račune za državanje zgrade u poslovnom objektu u Ilici 297, čiji on nije vlasnik. Pravi vlasnik je Josip Paradinović (56) rođen 10. siječnja 1949. godine koji je službeno proglašen mrtvim 2005. godine. Naš Josip rođen je 25. svibnja 1952. godine.

Njegov imenjak i prezimenjak, priča Josip, nestao je još 1992. godine, u vrijeme Domovinskog rata, na potezu Zagreb-Petrinja, a on se sad već treći puta mora boriti s osporavanjem tih računa, odnosno, sada i ovrhom. Pokojni Josipov imenjak i prezimenjak, da stvar bude još neshvatljivija što se Holdinga tiče, ima živu suprugu, koja bez problema može potvrditi kako naš sugovornik nije njezin suprug, niti vlasnik nekretnine u Ilici 297, ističe on.

'Osjećam se povrijeđenim i iznenađenim da se takve stvari mogu događati, jer niti JMBG, niti adresa ulice ne odgovaraju istinitosti podataka koji su navedeni na ovrhi, da sam ja vlasnik objekta, odnosno lokala u Ilici 297', rekao je za Dnevnik.hr Josip.

Ovrha koja glasi na njegovo ime i prezime navodi račune za održavanje zgrade u Ilici 297 neplaćene od 15. lipnja 2010. do 15. siječnja 2012. godine, što se može vidjeti u priloženim dokumentima u galeriji. Nelogično je kako je Holding odlučio baš za taj period slati račune krivoj osobi, a prethodne godine to nije činio, no do objašnjenja, kako je vikend, danas nismo mogli doći.

Objašnjenje nudi naš sugovornik. 'Bilo je više slučajeva da su drugi morali plaćati, znači da se to ponavlja, da naša država ne provjerava matični broj građana ili OIB, nego šalju automatski na ime i prezime koje pronađu', smatra Josip.

Josip isto tako kaže kako je račune dobivala i supruga preminulog Josipa Paradinovića, iako je ona navedenu nekretninu u Ilici 297 prodala još prije pet godina. 'Njoj su blokirali karticu i naplatili su si račune za taj lokal. S tim da je sadašnja vlasnica lokala pokazala iste račune koje je ona već platila', naglašava Josip.

Uložio je i prigovor kod javnog bilježnika, ali mu je čudno kako ga bilježnik nije zatražio niti osobnu iskaznicu, već samo da napiše prigovor u rukopisu, a napomenom kako će identitet morati dokazivati na sudu.

'Razmišljam tužiti Holding jer ovo nije prvi put, '97. godine sam također dobio račun na istu osobu, koji sam isto s puno muke uspio riješiti u par mjeseci, da bi 2010. dobio duple račune za isti lokal', ističe Josip. I te je račune uspio osporiti kod Holdinga. Josip naime živi u stanu od 50 kvadrata u Krapinskoj ulici, dok objekt u Ilici ima 63 kvadrata pa je isprva pomislio, kako su mu možda promijenili naknadu. No to nije bio slučaj.

Puno je nelogičnosti u postupanju Holdinga u priči koju nam je Josip ispričao, no jedno je sigurno, nakon njegove i Antonijine priče, jasno je kako se takvi slučajevi događaju češće nego što mislimo.

Ukoliko i vi imate slične probleme s plaćanjem duplih računa ili računa osoba koje su vaši imenjaci i prezimenjaci, ali nemaju veze s vama, vašu priču pošaljite na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene