Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja bez stranačke iskaznice

Vinković izašao iz SDP-a: 'Milanović je gubitnik'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đakovački gradonačelnik i saborski zastupnik SDP-a, Zoran Vinković, kojeg je zbog odbijanja prekida suradnje s HDSSB-om stranka suspendirala, danas je izašao iz SDP-a.

Karijeru nastavlja kao nezavisni političar. Obrušio se na bivšeg šefa Zorana Milanovića rekavši da izborni gubitnici ne mogu voditi stranku, ali im želi sreću na parlamentarnim izborima. Vinković je SDP-u donio pobjedu na trima lokalnim i jednim parlamentarnim izborima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šišljagić: Priklonit ćemo se onima koji zajamče razvoj Slavonije i Baranje Slika nije dostupna Milanović i Pusić: Imamo zastupnika više od HDZ-a

Izjavio je kako njega nitko neće izbaciti iz SDP-a, da iz stranke odlazi sam te da 'planira osvojiti mandat na sljedećim parlamentarnim izborima i četvrti se put kandidirati za gradonačelnika Đakova'. Pritom nije rekao preko koje će liste pokušati ponovno ući u saborske klupe.

>> Zoran Vinković suspendiran sa svih stranačkih dužnosti

Predsjedništvo SDP- prošlog je tjedna jednoglasno odlučilo suspendirati Zorana Vinkovića, saborskog zastupnika i gradonačelnika Đakova, sa svih stranačkih dužnosti te predložilo Glavnom odboru stranke da ga isključi iz SDP-a.

'Razmišljam svojom glavom, ne mogu glasovati za crno ako je bijelo, ne držim se stranačke stege, a Zoran Milanović se takvih boji', ocijenio je danas na tiskovnoj konferenciji Vinković, dodajući kako je 'ponosan na svojih 20 godina u SDP-u' te da je u tu stranku ušao kada nitko drugi nije te kada, kako je rekao, 'današnji samozvani veliki SDP-ovci nisu ni znali što je to socijaldemokracija'.

Reagirajući na odluku Predsjedništva SDP-a, istaknuo je da razlog tomu nije nastavak suradnje s HDSSB-om u Đakovu protivno preporuci stranke, nego strah stranke i njezina Predsjedništva od njegove kandidature za predsjednika osječko-baranjskoga SDP-a i njegove pobjede na unutarstranačkim izborima.

Rekao je kako ne strahuje za svoju političku budućnost i da je politički put gradio sam, a ne preko SDP-a. I dalje ostajem socijaldemokrat, ali bez stranačke iskaznice jer socijaldemokracija je moje političko uvjerenje koje ne mijenjam, poručio je, dodajući da negov odlazak iz SDP-a neće utjecati na vlast u Đakovu te da ona 'nastavlja normalno funkcionirati'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene